Lag silver för Annika på ultra 24h EM

annikanilrud2

Årets EM i 24h löpning avgjordes i franska Albi, en stad i södra Frankrike nordost om Toulouse. Banan var cirka 1,5km, tämligen flack och vädret växlande men med en behaglig temperatur. Hälles Annika Nilrud gjorde som vanligt en lugn öppning och började sedan, precis som ifjol, att sakta plocka placering för placering. 100km passerades på strax under 10 timmar, vilket var helt okey, men sedan blev det en ojämn resa in mot mål där Annika åkte lite jojo i startfältet.Som bäst uppe på 5:e plats strax efter halva löptiden, sedan sjönk hon ned till en slutlig 12:e plats på 22,25 mil.  Alltså ganska exakt fem maratonlopp – på rad. I lagtävlingen blev det silver till Sverige, i laget ingick förutom Annika även den överlägsna individuella segrarinnan Maria Jansson.Segrade gjorde Polen, och totalt startade cirka 80 löpare i tävlingen.