Jättepers på 800m av Linn !

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Vid tisdagskvällens GP-tävlingar på Tingvalla IP i Karlstad gjorde Linn Nilsson ett kanonlopp på 800m. Linn blev sexa i A-finalen med fina 2.03,69, pers med 2,5 sek och bara dryga halvsekunden från Åsa Hedströms klubb och distriktsrekord! Linn seglar även upp som 4 i årets sverigestatistik! I C-finalen på 3000m gjorde 18-årige Samuel Fitsumbrhan ett nytt fint lopp med 8.57,47 i mål. Första gången under nio minuter för Samuel! 17-årige klubbkompisen Merhawi Seufu persade också han med 9.09,85.

Banrekord av Nils när Hälle vann trippel vid Kraftprovet

Kraftprovet är idag det mest klassiska av långloppen i fyrstadsområdet, alltid arrangerat under Fallens dagar med mängder av publik kring den milt sagt unika banan kring det forsande fallet vid kraftverket. Tävlingen inleddes med ungdomstävlingar där Hälle firade stora framgångar. Det blev trippelt Hälle i topp i P15-klassen på 2,6km banan!
Nils Bredin slog till med nytt banrekord, 8.07 och vann före Sharmarke Ahmed som pressade Nils hårt. Tiden för Sharmarke, som går från klarhet till klarhet, blev 8.13. På 3:e plats sprang Alexander Carlsson in med 9.26. På det så kallade Slussprovet 6,0 km kom Merhawi Seufu 2:a i P17 klassen på fina 21,09, endast slagen av en norrman. I herrklassen genrepade Erik framme inför Veteran EM med att bli 3:a med 21,22. På den långa banan försvarades Hälles färger av Japhet KIpkorir som till slut blev 4:a med tiden 36,01 på den 11,6km långa banan, som har en extrem höjdskillnad mellan högsta och lägsta höjd.

 

 

 

Nytt svenskt rekord av Meraf !

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Efter några veckors frånvaro från tävlingsbanorna så fick Meraf Bahta fick till ett perfekt sista lopp inför kommande VM när hon krossade sitt egna svenska rekord på 3000m med 5 och en halv sekund!  I Monacos DL tävling så kom Meraf nia i ett extremt högklassigt lopp där Kenyas Helen Obiri vann! Merafs svenska rekord lyder numera 8.37.50!

Anders Grahl vann i Varberg

De halländska långloppen är stora sommarbegivenheter i kustidyllerna utmed Kattegatt. Och här har Hälle mycket stolta traditioner att försvara under senare år. Och när nu Varbergsloppet inledde så blev det åter igen Hälle i topp. Anders Grahl vann herrklassen med fina 31.08 i mål, femma blev Robert Alexandersson med 32.39.
På damsidan förbättrade sig Annelie Johanson ytterligare, i god konkurrens blev hon nu fyra med årsbästatiden 37.25, på nionde plats kom även Samrawit Mengsteab med tiden 39.28.

Tim överraskade positivt på Junior EM

Foto: Deca Text & Bild

Tim Söderqvist gjorde igår debut i ett internationellt mästerskap, det rörde sig om JEM för 22åringar i den polska friidrottsmetropolen Bydgoszcz. Trettio kastare kom till start och bland dessa så hade Tim ett av de mer obetydliga personbästaresultaten. Men väl på plats så levererade Tim, och det var det många andra som inte gjorde. I det blåsiga vädret drogs kastburen ned och Tims kastgrupp blev 90 minuter försenad. Många tappade fokus och blev nervösa.Men inte Tim, han kastade 64,00 direkt i första och sedan 65,78 i andra.I tredje och sista blev det sedan 62 meter. Av 30 kastare så hamnade han på 16:e plats, bara metern ifrån finalavancemang och han tog många skalper, t.ex den vitryske 71m kastaren Mitskou och spanske 70m kastaren Areaga.

Nytt rekordlopp av Linn!

Foto: Deca Text & Bild

Linn Nilssons fina sommarform håller i sig, och i Dublin sprang Linns igår sitt snabbaste 1500m lopp någonsin då hon kom på tredje plats med nya pers.tiden 4.08,47, detta efter imponerande slutrunda på 64 sekunder. Bakom sig lämnade hon flera tjejer med personbästa runt 4,03 så som t.ex. brittiska veteranen Charlene Thomas och kanadensiskan Jessica Smith. Linns tid är mindre än en sekund ifrån VM kval, och efter EM deltagande i vintras och Europacupseger tidigare i år så visar Linn med eftertryck att hon håller internationell elitklass.

Hälleungdomar på sommarläger i Stenungsund

Hälle, Stenungsund och Tingsberg arrangerade i år ett 3-dagars läger på Nösnäsvallen i Stenungsund för klubbarnas många duktiga 13-14 års ungdomar. Totalt var det 35 ungdomar som deltog samt flera ledare och instruktörer däribland Benjamin Åberg och Mikael Johansson från Hälle. På programmet stod så väl träning som teori och sociala aktiviteter.