Fyra klassegrar vid Strömstadsmilen !!

Strömstadsmilens tuffa tvåvarvsbana bjöd som vanligt på högsta internationella konkurrens på elitsidan. Årets segrare Tsadik från Etiopien var nära att gå under 29 minuter på den ytterst krävande banan. För Hälles del så var det årsdebut för Japhet Kipkorir som efter en mindre lyckad spurt på Strömsvallen slutade fyra på 30,10, bara sekunder efter tvåan och trean. Det var åtta sekunder bättre än ifjol, så det pekar åt rätt håll. Erik Framme vann herrarnas M40 klass med fina 34,48, minuten före tvåan. Också här ser formen god ut, Veteran – EM i danska Århus stundar snart för hans del. Påhalva distansen så blev det hela tre klassegrar. 18 årige Samuel Fitsumbrhan vann herrarnas klass med tiden 16,15 medan 17 årige Merhawi  Seifu gjorde ett kanonlopp därbakom och säkrade segern i P17 klassen med ett storlopp med tiden 16,33. Dessa goda resultat till trots så blev dagens stora utropstecken Sharmarke Ahmed i P15. Han vann med tiden 18,25. Minuten före tvåan. Inte illa så här i debuten.

Under de senaste dagarna har det även varit bantävlingar i Tanum där vi kan notera Anders Loggs nya fantastiska M40 rekord på 200mmed tiden 23,30. Där är en annan Hälle aktiv som är på väg till Veteran EM i god form. Dit skall även 44 årige Martin Burrows som genrepade 400m häck i Helsingborg med tiden 59,51. Dottern Ebba Jernmark-Burrows slog vid samma tävlingar till med pers på 300m häck med tiden 47,15. Linn Nilsson följde i belgiska Kortrijk den senaste tidens framgångar med ytterligare ett lopp runt pers på 1500m med tiden 4.11,92. Till sist kan också noteras att Annelie Johansson smygstartat tävlingssäsongen efter en skadefylld vår. Segrar vid både Nackhällerundan och Bockstens Trail run lovar gott.