Fem guld till Hälle på veteran SM

Årets veteran SM gick i Karlskrona, vilket är en bit bort från våra trakter. Flera som varit på EM nyligen valde att stå över men vi hade ändå en fyra man stark trupp på plats på legendariska Västra Marks IP. Mest imponerade EM brons medaljören i M40 Anders Logg som blev trippelsegrare i M40 klassen. Detta trots att han avstod specialdistansen 400m. Först vann han 100m på nya distriktsrekordet 11,45. En tid som han för säkerhets skull gjorde både i försöken och i finalen. Han seger var överlägsen, han vann med en halv sekund. På 200m tog han det lite lugnare i försöken, för att sedan klippa till med hela 22,97 i finalen. Även det givetvis nytt distriktsrekord. Till sist gjorde han även årets första längdtävling, och med ett hopp på 6,00 så vann han även den grenen.

I M40 klassen tog även Niclas Tollesson två prestigefyllda guldmedaljer. Först seger på 800m med nya distriktsrekordet 2.03,01. Sedan blev det även seger på 1500m med tiden 4.20,65. I båda fallen vann Niklas efter en effektiv avslutning av loppen och hade då cirka 2 sekunder till närmsta man. 44 årige Erik Framme tog två silvermedaljer i M40 klassen, båda gångerna efter Åmåls Conny Wass. På 5000m så löpte Erik på lysande 16.02,77, tre sekunder under sitt gamla distriktsrekord från 2014. Dock så löpte Conny ännu snabbare, så Erik får nöja sig med nytt klubbrekord. På 10 000m blev det stora avstånd både framåt och bakåt, så Eriks tid stannade på 33,56 efter en lång period av ensamlöpning. Till sist så plockade Nicolaus hem två 4:e platser i den tuffa M50 klassen. Först 800m på 2.15,88 sedan 1500m med tiden 4.50,25. I båda fallen rörde det sig om nya klubbrekord.