Stor Hälletrupp på Götalandsmästerskapen

Årets Götalandsmästerskap i friidrott för 13-14 åringar gick åter på hemmaplan, på Rimnersvallen arrangerat av våra kollergor i IK Orient. Till årets GM hade Hälle en glädjande stor trupp med 12 anmälda aktiva, vi får gå tillbaka till 80-talet för att hitta en motsvarande trupp, och även resultatmässigt noterade vi flera glädjande insatser. Allra bäst gick det för 14 årige Vidar Wingqvist som kom 3:a i P14 300m efter två fina lopp. Först 40,92 i försöken sedan 41,28 i en final där resultaten hölls tillbaka av en rörig start. En löpare tjuvstartade kraftigt, men sköts aldrig tillbaka, och övriga löpare tvekade en stund och väntade på återskott. Men väl iväg så gör Vidar en mycket stark avslutning och tog en meriterande bronsmedalj.

14 åriga Tilda Knauer gör en fin insats i sin klass genom att bli 4:a på både 800m och 2000m, i båda fallen på riktiga tokpers. På 800m löpte Tilda på 2.22,40 (pers med 4 sekunder) och på 2000m 7.04,9 (pers med närmare 15 sekunder). På den senare distansen kom även Sabina Aumo in på en femte plats med en rejäl putsning av perset till 7.07,5. En femte plats blev det även för Irma Törngård på 1500m hinder med 6.15,65, hennes första försök på sträckan.

En 6:e plats noterade Birk Somby på 60m i klassen P13 med fina tiden 8,25, och jämnårige Jonas Magnusson knep två sjunde platser på 600m (1.41,09) samt 1500m (5.04,31).