Fint väder och bra tävlingar på Skol DM

Hälle IF har i år i samarbete med Hällebergsskolan och UEIG genomfört årets skol dm för mellanstadiet på Rimnersvallen. Totalt gjordes drygt  500 individuella starter med flera mycket goda resultat. Flera av Hälles ungdomar höll sig väl framme, med flera medaljer och guld på 800m till Nelly Elned och Algot Wedberg. Totalt så deltog aktiva ifrån 8 kommuner och ett 30-tal skolor.

Hällelöpare högt uppe i listorna på Lidingöloppet

Hälle hade en tolv aktiva på plats på årets Lidingölopp, en av bredaste trupper på flera år. Detta på Nordeuropas kanske mest prestigefyllda terränglopp, i klassisk terräng på stigar med grus och gräsunderlag. På lördagen inledde Samuel Fitsumbrhan och Merhawi Seyfu med att springa den tuffa 10km banan som är identiskt med tremilens avslutning. Start i Grönstabacken och därefter upp och ner i en mil, inklusive den fruktade Abborrbacken. Samuel som bara tävlingslöpt milen en gång tidigare, när han vann Ljungskileslingan, gjorde här en stabil insats med att bli fyra på 34,04.

Merhawi Seyfu. Foto: Deca Text & Bild

Merhawi Seyfu som aldrig tidigare tävlingslöpt sträckor över 6km, imponerade stort och noterade 34,52 på den krävande banan och slog bland annat jämnårige Ymerkillen Erik Källman med 40 sekunder. Veckan innan hade det bara skilt en tiondel på Kretsloppet i Borås. Merhawi kom totalt 5:a i P17. På tremilen så fick tyvärr Hälles fjolårssegrare Japhet Kipkorir bryta efter 20km, på grund av ett ömmande knä. Nu kom istället Annelie Johansson att ta Hälles bästa placering på den klassiska seniorsträckan 30km med en 4:e plats med tiden 2.01,26, detta efter en försiktig start och därefter en jämn löpning med kilometertider kring 4min. I herrklassen så är Robert Alexandersson det stora positiva utropstecknet. med en 8:e plats på fina 1.44,40, efter att ha tappat en spurtstrid mot norsk-amerikanen Rolf Steier. Han är femte bäst av svenskarna och slår bland annat 29- minuters killen på 10000m Alexander Söderberg.

Robert Alexandersson. Foto: Deca Text & Bild

Anders Grahl hade respekt för sträckan, efter att under säsongen ofta gått ut mycket snabbt på millopp så höll Anders medvetet igen och plockade istället många placeringar på slutet. Nu spurtar han förbi finske skidåkaren Viktor Lövdahl och kniper 13:e plats med tiden 1.46,43. Appropå duktiga skidåkare så kompletterades Hälles tremilslöpare av 40 årige Oscar Swärd som kom in på 75:e plats med tiden 1.59,14.

Nils Bredin. Foto: Deca Text & Bild

På söndagen var det 15 års pojkarnas tur på 6km banan. Nils Bredin sprang som ofta tidigare klokt och väldisponerat och kom in på en mycket meriterande 2:a plats med tiden 20,16. Sommarens fynd, Sharmarke Ahmed sprang som alltid mycket offensivt och leder loppet halvvägs, kroknar sedan men kämpar ändå in på en fin 10:e plats med tiden 21,18. För bröderna Gholami så var det första tävlingen sedan i våras, vilket delvis märktes. Hassan Gholami slutade på 16:e plats med tiden 22,06 och brorsan Hussein en halv minut där bakom. Till sist skall vi också notera att Sabina Aumo gör årets bästa insats genom att bli 7:a i F14 6km med 24,48.