Årsmöte

Alla medlemmar inbjuds till årsmöte i Hälle IF                                                                    Måndag 12 mars klockan 19:00                                                                                   Ljungskilegården                                                                                                                Vi bjuder som vanligt på smörgåstårta

Linn vann SM guld

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus SM arrangerades i den nya inomhushallen i Gävle, den andra i landet med 6 banor på rundbanan. Linn Nilsson kom direkt ifrån Polen och löpte endast lördagens 3000m, med tanke på snart stundande VM tävlingar. I SM loppet låg nu Linn och avvaktade tills det var tre varv kvar, då skruvade hon upp farten radikalt och ställde främste utmanaren, gamla klubbkompisen Lisa Öbergh helt i skuggan. Med tiden 9.27,91 vann hon loppet med 11 sekunder. På samma distans för herrarna kom en småsnuvig Anders Grahl inte riktigt upp i normal nivå utan fick nöja sig med en totalt elfte plats på 8.31,08. Inomhuspers blev det däremot för Benjamin Åberg på 800m med tiden 1.55,65, även om tiden inte riktigt räckte till final. Tim Söderqvist fick till sist en 6:e plats i en rekordtuff vikttävling, med resultatet 18,85. För medalj krävdes i år över 20 meter.

Meraf och Linn VM kvalade i Polen

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

I polska Torun bjöds Hälles löparstjärnor Meraf Bahta och Linn Nilsson på ett fint inomhuslopp på 1500m med jämn och hård farthållning. Som många gånger förr så kom Meraf lite fel i det stora startfältet från början, men jobbade sig succesivt upp och gjorde en lysande avslutning. I mål kom hon tvåa efter marockanskan Arrafi men före OS-silvermedaljören Helen Obiri. Merafs tid 4.04,89 var också inomhuspersonbästa. Bakom Meraf gjorde sedan Linn Nilsson på en perfekt resa, hon höll sig väl intill sargen och kunde flyta med till stortiden 4.07,71. Det var personbästa alla kategorier för Linn och för första gången får hon nu springa VM. I loppet slog hon bland annat hemmalöperskan Sofia Ennaoui som var VM finalist ifjol i London.

Även Linn imponerade stort i innepremiären

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Linn gjorde dagen efter Merafs rekordlopp sin inomhuspremiär i franska Eaubonne. Även hon sprang 3000m och gjorde här ett mycket bra lopp, trots att det inte fanns någon farthållare i loppet. Hennes sluttid blev 8.58,31, vilket är innepers med över tio sekunder och även totalpers med ett par sekunder. I spurten var hon endast tiondelar bakom Polens världsstjärna Ennaoui.

Svenskt rekord av Meraf direkt i innepremiären

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Meraf Bahta kom direkt ifrån ett långt träningsläger i sydafrikanska Dullstroem till innegalan i Madrid och klippte till med ett storlopp diret. Hon sänkte sitt egna svenska rekord på 3000m inomhus 8:43.00 till 8:42.46. Meraf gjorde upp med etiopiskorna Worku och Meskerem Mamo om segern, och det blev en dramatisk avslutning, vilket det ofta blir med en formstark Meraf på startlinjen. Första kilometern gick på runt 2:51, och sedan lite lugnare fart den andra. Med 800m kvar att springa gick Meraf upp i ledning, men blev snart passerad av etiopiskorna. Men då visade svenskan vilken stark spurtlöpare hon är; hon kom nämligen tillbaka sista varvet och spurtade sig till seger, efter att ha passerat Fantu Worku precis innan mållinjen.

Silver och brons i snöyra på första RM Vinterkast

Foto: Deca Text & Bild

Det första riksmästerskapet i vinterkast har genomförts i Växjö. Fast lite fusk var det, då endast släggkastningen genomfördes utomhus. Men där var det rejält vinterväder, full snöyra uppe det småländska höglandet. I herrarnas släggtävling fick Tim Söderqvist upp 60,65 i tredje omgången och Tobias Hagström 55,78 direkt i första. Resultat som räckte till silver och brons i RM tävlingen efter Götas Oscar Vestlundh. Senare under dagen så följde Tim upp med viktkastning inne i värmen i gamla Tipshallen. Här kastade han ånyo upp mot 19 meter (18,78) och hade även ett par långa övertramps-kast. Också här kom Tim tvåa, bara tio centimeter efter Hässelbys Simon Pettersson. Hälles tredje deltagare var Daniella Persson som kastade 38,58 i diskus, en gren som anordnades inomhus i den jättelika fotbollshallen från 1980-talet. Daniella hade också långa kast utanför sektorn. I kula stötte hon 11,58, några decimeter från sitt färska personbästa.