Snabba tider inomhus av Hällelöpare

Inomhussäsongen rullar på och flera av Hälleslöpare har varit igång och tävlat under januari. I Göteborg avgjordes först en renodlad löptävling med namnet Bannister Running Open med starka elitinslag.

Här vann Benjamin Åberg männens B-final på 800m. Åberg med tiden 1.56.23, medan Anders Grahl i ett mycket fint lopp var så när att vinna 3000m män med perstiden 8.24.93. Anders och Sävedalens Jonathan Fridolfsson gick ganska direkt ifrån övriga fältet och hjälptes sedan åt med farthållningen. Loppet avgjordes i en spurt där Fridolfsson var två hundradelar före i mål. Bakom tätduon sprang 18-årige Merhawi Seyfu in på ett nytt personbästa med 9.01.44. I P17 1500m vann Sharmarke Ahmed ett ojämnt och rycktigt lopp  på 4.34.19, medan Alexander Carlsson blev fyra i P15 1000m med 2.58.45. Första gången under 3 minuter.

I F15-klassen kom dock dagens största personbästan. Tilda Knauer gjorde ett mycket fint 1000m-lopp när hon krossade sitt gamla personbästa och sprang i mål på 3.04.75. Tiden för henne upp topp 5 i Sverige i hennes åldersklass. Bakom sprang även Sabina Aumo in på nytt personbästa med 3.14.14, och Ella Helmström slog även sitt när hon noterade 3.23.54.

En vecka senare var det ånyo tävlingar. Anders Grahl löpte då herrarnas 3000m på´Raka Spåret uppe i Stockholm där han på nytt pressade sitt personbästa, nu till 8.18,40 i ett lopp där han slutade på 3:e plats. I Göteborg tävlade samtidigt på nytt Alexander Carlsson som nu i P15 pressade sitt 1000m pers ytterligare ett par sekunder till 2.55,37. 14 årige Jonas Magnusson var en decimeter ifrån att vinna sin klass 1000m lopp med pers-tiden 3.04,81. Imponerande var också 12 åriga Nelly Elneds solouppvisning på 600m där vann överlägset med tiden 1.44,71. Bra även av Marcus Lidman som noterade 22,85 i herrarnas 200m, vilket var ett rejält innepers. 42 årige Anders Logg pressade ånyo sitt M40 distriktsrekord på 400m, nu till 51,55. Robert Gustafsson var 3:a i längdhopp på nytt innepers 6,64.