Årsmöte

Alla medlemmar inbjuds till årsmöte i Hälle IF                                                                    Måndag 12 mars klockan 19:00                                                                                   Ljungskilegården                                                                                                                Vi bjuder som vanligt på smörgåstårta

Linn vann SM guld

Årets inomhus SM arrangerades i den nya inomhushallen i Gävle, den andra i landet med 6 banor på rundbanan. Linn Nilsson kom direkt ifrån Polen och löpte endast lördagens 3000m, med tanke på snart stundande VM tävlingar. I SM loppet låg nu Linn och avvaktade tills det var tre varv kvar, då skruvade hon upp farten radikalt och ställde främste utmanaren, gamla klubbkompisen Lisa Öbergh helt i skuggan. Med tiden 9.27,91 vann hon loppet med 11 sekunder. På samma distans för herrarna kom en småsnuvig Anders Grahl inte riktigt upp i normal nivå utan fick nöja sig med en totalt elfte plats på 8.31,08. Inomhuspers blev det däremot för Benjamin Åberg på 800m med tiden 1.55,65, även om tiden inte riktigt räckte till final. Tim Söderqvist fick till sist en 6:e plats i en rekordtuff vikttävling, med resultatet 18,85. För medalj krävdes i år över 20 meter.

Meraf och Linn VM kvalade i Polen

I polska Torun bjöds Hälles löparstjärnor Meraf Bahta och Linn Nilsson på ett fint inomhuslopp på 1500m med jämn och hård farthållning. Som många gånger förr så kom Meraf lite fel i det stora startfältet från början, men jobbade sig succesivt upp och gjorde en lysande avslutning. I mål kom hon tvåa efter marockanskan Arrafi men före OS-silvermedaljören Helen Obiri. Merafs tid 4.04,89 var också inomhuspersonbästa. Bakom Meraf gjorde sedan Linn Nilsson på en perfekt resa, hon höll sig väl intill sargen och kunde flyta med till stortiden 4.07,71. Det var personbästa alla kategorier för Linn och för första gången får hon nu springa VM. I loppet slog hon bland annat hemmalöperskan Sofia Ennaoui som var VM finalist ifjol i London.