Snabba tider i Valencia

Det är inte bara Anders Logg av Hällelöpare som har varit nere och tävlat i Spanien. I samband med VM i halvmaraton i spanska Valencia så genomfördes även en öppen klass vid sidan om själva VM tävlingarna. Två Hällelöpare tog chansen att här testa vårformen, nämligen Robert Alexandersson och Anders Grahl. På snabba banor och inspirerande inramning, men en smula blåsigt, så persade båda Hällelöparna rejält. Robert kom in som 18:e man i den öppna klassen på tiden 1.07,53. Pers med två minuter. Även Anders Grahl sprang snabbt, tiden 1.08,42 är också cirka 2 minuter snabbare än fjolårstiden på Göteborgsvarvet. På hemmaplan kan noteras att även Daniel Lundh kickat igång säsongen med att springa Inför Göteborgsvarvet-10km på bananpiren. Han kom här 3:a på fina tiden 32,03.

Anders Logg 5:a på Veteran EM inomhus

I spanska huvudstaden Madrid har avgjorts en av Europas största tävlingar i arenafriidrott, nämligen EM inomhus för veteraner. Hälle var representerat av en formstark Anders Logg som här valde att fokusera på 400m i M40 klassen. På måndagen gällde två lopp, först en enkel heatseger på 54 sekunder. Sedan på kvällen en knallhård semifinal där han noterade 51,96 och tog den 4:e finalplatsen. Dagen därpå var det final och det var nog många som kände av gårdagens två lopp. Anders gjorde ett habilt lopp med lite trötta ben och krigade sig in på en fin 5:e plats med tiden 52,37.

Goda framgångar på Lilla Uddevallaspelen

Orients inomhustävling Lilla Uddevallaspelen med ungdomsklasser upp till och med 11 år hade som vanligt samlat goda startfält ifrån hela Västsverige. Hälle hade en trupp på ett 15-tal deltagare som höll sig väl framme i resultatlistorna. 11 åriga Nadira Muminovic debuterade för Hälle IF med två fina resultat. Först vann hon 60m på 8,95 och sedan avgjorde hon längdhoppet i sista omgången med 4,28. Ailo Zackrisson vann P11 800 på personbästa 2.38,81 efter en sololöpning. Jämnårige Anton Bernhardsson vann P11 60m på 9,16. Även i de yngre klasserna togs några segrar. 9 årige Noel Johansson röjde rejält i sin klass och vann bl.a överlägset 60m på 9,67. En tuff spurtstrid på 400m gav också jämnåriga Molly Sörling en första tävlingsseger.

Benjamin prisad på Idrottsgalan

Så har Uddevalla Näringsliv arrangerat årets idrottsgala i Carlias discogrotta som brukligt är. Ifjol vann Ulf Friberg årets ledare och Meraf Bahta fick motta Bohusläningens pris för årets prestation. I år var det dags för Benjamin Åberg som försvarade Hälles färger genom att vinna kategorin Årets Unga Ledare. Något som är ytterst rättvist, Benjamin ligger bakom Hälles snabba utveckling under senare år på ungdomssidan.