Juniorakademiträff med Göran Fridlund

I söndags hade vår Juniorakademi besök av den meriterade sjukgymnasten och föreläsaren Göran Fridlund. Göran föreläste kring akutskador, massage, foamrolling, rehab och mental träning. Våra aktiva var mycket nöjda med besöket!

Musse vann Sentrumlöpet

Sentrumlöpet i Oslo är ett av Norges mest prestigefyllda långlopp, så därför var det extra imponerande att 39 årige Mustafa Mohammed i år lyckades vinna detta lopp som tidigare saknades i hans digra CV. Tillsammans med Norgebaserade etiopiern Welde Gebretsalik och svenske David Nilsson så passerades 5km på Oslos gator i komfortabla dryga 15 minuter. Sedan tryckte Musse till, på samma sätt som ofta förr och fick en ledning som han höll in i mål. Hans andra halva gick betydligt snabbare och sluttiden blev imponerande 29,50. På 13:e plats kom Anders Grahl in med tiden 31,13 och 61:a blev M40 veteranen Martin Kjäll Ohlsson med imponerande tiden 33,38.

Emma och Filmon vann i Kungsbacka

Kungsbacka anses vara Sveriges äldsta lopp som fortfarande årligen genomförs, första loppet gick redan på 1800-talet. De första 100 åren genomfördes dock loppet mellan Kungsbacka och Göteborg, 27 km var då distansen, numera genomförs loppet helt inom Kungsbacka tätort. Ett citylopp med den lite ovanliga kombinationen halvmaraton och kvartsmaraton. I huvudklassen, halvmaraton, blev det i år två överlägsna segrar till Hälle IF. Filmon Fshseayen följde upp segern i TIF terängen med att vinna detta historiska lopp i överlägsen stil på 1.10,42, mer än 2 minuter före tvåan i loppet. Första milen gick på snabba 32,56 sedan skönk farten i den tuffa vinden men sluttiden är ändå nytt personbästa. Nära perset var det även för Hälles överlägsna damsegrarinna Emma Stokland som noterade fina 1.21,30, bara 20 sekunder ifrån hennes fjolårstid på Göteborgsvarvet. I övrigt kan vi notera seger i P9 klassen för Andor Zackrisson Ljung och en andra plats i F15 för Tilda Knauer.Fjärdeplatser på kvartsmaran blev det även för Hälles veteraner Daniel Tidholm och Karin Knauer.

Många Hällesegrar på terräng DM

Hälle IF stod värd för årets terräng DM, och för första gången arrangerade vi tävlingar uppe i den vackra Bjursjöterrängen med ombyte och prisutdelning i skidstugan. Efter en lång kall mars månad så var vädret på topp med perfekt temperatur för löpning och varjefall inledningsvis lite solsken. Banan är som alltid fast och löpvänlig, men kuperad. Upp och ned hela tiden. I herrklassen 4km så blev den en lite avvaktande duell mellan 18 årige Merhawi Seyfu och två år yngre Sharmarke Ahmed, Merhawi höll igen lite och klippte till mot slutet och segrade med tre sekunder på 4km banan. Hans tid blev 13,49. Bland veteranerna så blev det seger i M40 genom Joakim Nätth, M50 genom Nicolaus Fager, K40 genom Karin Knauer men kanske framförallt M45 genom Erik Framme som med tiden 14,08 var mindre än 20 sekunder efter seniorsegraren. I ungdomsklasserna så blev det seger på 2km för Alexander Carlsson i P15 med imponerande 7,09. Alexander som dagen innan vunnit korta banan på Uddevalla fjällmaraton. Tilda Knauer vann F15 på 7,57 och i P13 imponerade Algot Wedberg stort med seger på 7,34. Segrare blev även Nelly Elned i F13 och Ailo Zackrisson Ljung i P11.