Seger för Meraf på Payton Jordan

Foto: Deca Text & Bild

Liksom tidigare år så startade Meraf Bahta och Linn Nilsson upp årets utomhussäsong på Stanforduniversitetets prestigetävling Payton Jordan Invitational i Palo Alto. I år löpte både Meraf och Linn distansen 5000m i första heatet. Här använder man sig inte av farthållare så tempot rullade på i 3,05 fart, vilket innebar långt över pers för Meraf men perfekt persfart för Linn. Med en kilometer kvar så skruvades farten upp och Meraf levererade 2,51 på sist kilometer, en positiv överraskning var att Linn hängde med i fartökningen och sprang sista kilometern på 2,53. Meraf kontrollerade elegant upploppet och vann på 15.15,33 med Linn på en meriterande fjärdeplts på grymmeperset 15.18, 14 närmast före amerikanskan Katie Mackey och holländskan Maureen Koster. Båda med personbästa strax över 15 minuter.

Lyckat träningsläger nere på Mallorca

Hälle IF:s träningsläger genomfördes i år för första gången på Mallorca, och deras fina anläggning i Magaluf. Även om arenan inte fått nya banor till i år, vilket var utlovat, så var denna specialanläggning för friidrott mycket funktionell. Dels fanns det en utomhusarena med kastfält, 500m joggingvarv på konstgräs, tartanbelagda backar samt närliggande löpslinga på grus, dels så fanns det en inomhusdel med 60m banor och gym. Det var cirka 30 Hälleaktiva på plats vilka drillades av fem instruktörer plus fysioterapeut.

Sarah persade på 10 000m

Hälles nyförvärv ifrån Kungälv, Sarah Edsberger fortsätter att imponera. Nu sprang hon i samband med Göteborgs DM 10 000m på Slottskogsvallen på fina 36.52,32 och går därmed upp på fjärde plats i såväl klubb som distriktsstatistiken genom tiderna. Ett annat nytt namn i Hälle är Tony Hatefnejad som slutade på en fin 11:e plats på halvmaratondistansen i samband med Hamburg maraton. Tonys tid blev 1.11,36, vilket är personbästa med cirka en minut. Till sist kan vi också passa på att informera om att Hälles redan duktiga veterangäng i friidrott fått ytterligare ett starkt nyförvärv i form av långdistanslöparen Anders Soovik ifrån Kongahälla AIK. Anders tävlar i M40 klassen.

Daniella imponerade i Växjö

Hälles 18 åriga diskuskasterska Daniella Persson har haft en god utveckling under våren och klippte direkt i säsongspremiären i Växjö till med hela 43,56. Personbästa med nära 4 meter. Bäst var kanske ändå att hon hade hela fem kast över 41 meter, en strålande stabilitet med andra ord. Hon besegrade även klart fjolårets Sverige 3:a i klassen Ida Wåhlstrand ifrån arrangörsföreningen. Daniella har nu två hägrande rekord framför sig, dels Beatrice Aronssons 26 år gamla klubbrekord på 43,74 samt Inger Ohlssons 45 år gamla distriktsrekord på 44,22.

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)