Tolv Hälle-guld på veteran NM

Hälle besitter idag även ett av landets absolut främsta elitgäng på veteransidan, något som med eftertryck markerades på årets nordiska mästerskap för veteraner på Ryavallen i Borås. På herrsidan blev helgens store dominant i Hällelinnet sprintern Anders Logg som tog tre guld i M40 på distanserna 100m (11,52), 200m (23,18) samt 400m på perset 51,25.I M40 klassen så tog även Niklas Tollesson guld på 800m med 2.05,31 samt ett silver på 1500m med 4.17,12. I samma klass debuterade även Anders Soovik för Hälle med två medaljer, brons på 5000m med 16.56,55 samt silver på dubbla distansen. I M45 klassen så imponerade Erik Framme med två guld på de två längsta distanser, på 5000m noterade han 16.43,02 och på 10 000m 34.41,62. Martin Burrows vann i samma klass 400m häck på 59,67, där Patrik Hägg knep silvret. Patrik tog även silver på 400m slätt med nya distriktsrekordet i M45 54,07. Långa häcken blev för övrigt en stor framgångsgren för Hälle med guld även i K35 för Catrine Forsström och K40 Weronica Hägg. Weronica hade för övrigt en lika framgångsrik helg som Anders Logg, tre guld på lika många starter. Hon segrade även i diskus och specialgrenen stavhopp där hon noterade fina 2,80. Till sist blev det även guld för Hälledebuterande Bosse Johansson i M55 kula, som efter lång skadefrånvaro vann med 11,66. En stillastående säkerhetsstöt för säkerhets skull.

Nya distriktsrekord på klassiska Öresundspelen

Innan Världsungdomsspelens tid räknades Öresundspelen i Helsingborg som Europas kanske största enskilda friidrottstävling.och segrar här var ofta värda mer än svenska mästerskap. Nuförtiden är tävlingen mer än normal sommartävling, men fortfarande med betydande utländska inslag. Hälle hade en liten men framgångsrik trupp på plats när tävlingarna i år kom att samköras med SM-veckan. Tim Söderqvist visade fortsatt stabil form när han kastade 64.36 i slägga och vann! Dock fick han en liten låsning ryggen och tvingades avstå de sista kasten. Daniella Persson levererade fina 45.00 i diskus, ännu en jämn tävling, ännu en seger och ännu en putsning av sitt egna klubb- och distriktsrekord! Sabina Aumo debuterade på 1500m hinder med 5.54.92 i F15. Helgens andra klubb- och distriktsrekord stod Nelly Elned för när hon vann 600m F12 och putsade sitt eget rekord med 1.43.62! Som en bonus slog hon även distriktsrekordet i F13-klassen! Ailo Zackrisson Ljung vann P11 600m på fina 1.47.07 i ett lopp med 7 aktiva från Tyskland och Danmark!

Nytt bra lopp av Japhet – 4:a på Strömstadsmilen

Årets Strömstadsmil blev lite annorlinda. Loppets två varv avslutas med en lång, sugande uppförsbacke. Ett Stockholm maraton i miniatyr. Normalt kör ett starkt startfält i full fart och sedan är segraren den som dör minst på andra varvet. I år körde en sexmanna klunga i ytterst måttlig fart det första varvet. Man passerade 5km på 15,40 men sedan blev det åka av. Segraren Meseret Yisbarek från Etiopien drog stenhårt och körde andra varvet på en god bit under 5 minuter. Hälles Japhet Kipkorir, som lätt hängt med under det första varvet fick som även Strömstads Micke Ekvall släppa under det andra, men under kontrollerade former. Och med en sluttid för Japhet på 30,53 så gjorde även han ett mycket starkare andra än första varv. Avståndet fram till den svenske rekordhållaren på halvmaraton Mikael Ekvall blev till sist bara 12 sekunder. Längre bak gjorde 20 årige Filmon Fshaeyen ett topplopp med en 11:e plats med tiden 32,55. På halva sträckan 5km så blev det en 2:a och en tredje plat för Samuel Fitsumbhran och Merhawi Seifu. Samuel skuggade länge Ullevis Ibrahim Hussein och med tiden 16,03 så var han bra tio sekunder efter. Lägg till Ester Strands tredjeplats i F11, tätt följd av en annan Hälletjej Moa Enander.