Randig dominans på USK-loppet

I helgen arrangerades USK-loppet för 44:e året vid Bjursjön i Uddevalla. Vädret var så perfekt man begära, 14 plusgrader, mulet, vindstilla. De höstgula björkarna bugade sig över Bjursjöns stilla, svarta vatten. Hälle hade många aktiva på plats och i ungdomsklasserna var det mycket stor Hälledominans. I de allra yngsta klasserna blev det segrar för Ellen Bernhardsson (F8) samt Hanna Strand (F9). I klasserna 11, 13 samt 15 år så var det 2,5km som gällde och gemensam start. F11 vanns av Ester Strand med 10.05, trea var Agnes Knauer med 11.11. I F13 blev det trippelt Hälle i topp med Nelly Elned som vinnare och med systrarna Camilla och Philippa Duff på andra och tredje plats. Tiderna här var 9.41, 9.53 och 9.59. Även i F15 blev det trippelt Hälle med Tilda Knauer före Hilda Törngård och Moa Höögs. Tilda slog här banrekord med 9.23, strax bakom gjorde Hilda ett fint lopp med 9.29 och Moa hade 10.39 i tävlingsdebuten! På killsidan vann Alexander Carlsson P15-klassen före Jonas Magnusson och Ludvig Jernmark Burrows. Också här var det trippelt Hälle i topp! Tiderna blev 8.18, 8.47 och 9.20. I seniorloppen var det lite tunnare för Hälles del. Merhawi Seyfu gjorde ett starkt 10km lopp och blev tvåa bakom Strömstads löparstjärna Mikael Ekwall. Tiden för Merhawi blev 33.13.
På 5km herrar sprang Benjamin Åberg in som tvåa med 17.51 och blott 13-årige Algot Wedberg imponerade när han blev trea med 19.07! I damernas lopp så vann Ana Nedeljkovicova gjorde tävlingsdebut för Hälle och sprang in som vinnare med fina 20.15 och Irma Törngård blev trea med 21.45.

Dubbelseger för Hälle i Uddevalla Stadsstafett!

Foto: Bohusläningen

Efter många års uppehåll arrangerades Uddevalla Stadsstafett igen under lördagen. Ett kul initiativ av Orient även om tiden kanske inte var perfekt tajmad, då gatorna i centrum nästan undantagslöst uppgrävda i år. Bana liksom start och målplats offentliggjordes först 24 timmar innan start!  Upplägget var också ytterst komplicerat då man sprang i slumpmässiga pooler och inte mötte alla sina konkurrenter. Det var bara att kuta på så bra tid som möjligt.Hälle ställde upp med ett lag i herrklassen och ett i damklassen. Herrarna tog komfortabelt hem totalsegern och hade dryga minuten till näst bästa lag. I laget ingick Josef Åberg, Marcus Lidman, Alexander Carlsson, Martin Burrows och Benjamin Åberg.Sluttiden på den 4km långa banan skrevs till 10,55. Bra tid med tanke på de många skarpa kurvorna, knöliga grusvägar samt obefintlig konkurrens. På damsidan ställde vi upp med ett ungt lag som sprang mycket bra och vann klassen. I laget ingick Nelly Elned, Irma Törngård, Ana Nedeljkovic, Hilda Törngård och Tilda Knauer med tiden 13,04. Vi ser fram emot nästa år då gatureparationerna är klara och banan fått en lite smartare dragning.