Och fler Hälleframgångar på terrängfronten

Terrängsäsongen rullar på i de västsvenska skogarna som skimrar av höstfärger. Linus Wirén vann Hyssnaloppet, ett traillopp i skogarna mellan Bollebygd och Skene. Ett 38km lopp som går under rubriken Kings of the hills. Linus segertid på den 38km långa och tuffa trailbanan var fina 2.49,25, en pressning av hans eget rekord med ett par minuter. Annelie Johansson sprang ett gatlopp, 10km långa Running lights och blev 2:a med tiden 37,19. Besegrad endast av svenska VM medaljören i orientering Lina Strand. Daniel Lund vann Sävedalsloppet med tiden 34,08 (10km) och här kom Daniel Tidholm på 4:e plats.

Leif Jonsson – Hällelöparen som löpt samtliga 44 Stenshultsrundor

Och så Stenshultsrundan, denna klenod bland lopp. Ett retrolopp där ingenting ändrats sedan 1980-talet; överlastade prisbord, skidnummerlappar med knytsnoddar, sprakande högtalare och till och med ålderklassindelningen är från 1900-talet. Men vad gör det, banorna var som vanligt tuffa men skapligt torra och väl preparerade. Och deltagarantalet upp emot 400!  Erik Framme var bäste Hällelöpare på 10km, han vann M45 klassen och totaltvåa i mål med tiden 38,30. När det gäller tiderna så får man tänka trail, det är knixigt, mjukt, kuperat, teknikkrävande och noll sikt framåt. På 5km vann Alexander Carlsson P16 med fina tiden 20,31, detta trots fall på en hal spång.Tvåa och trea  var också från Hälle; Ludvig Jernmark Burrows samt Axel Johanson. Imponerande var också 59 årige Leif Jonsson som gjorde sitt 44:a lopp i rak följd, i mål hade han 23,57. I P14 klassen på 2,5km blev det dubbelseger genom Algot Wedberg 9,31 före Jonas Magnusson 9,42. Imponerande tider på den tuffa banan. I F14 klassen blev det till och med en fyrdubbel seger. Hilda Törngård vann på 10,30, precis halvminuten före Camilla Duff. Därefter Philippa Duff och Moa Höögs. I de allra yngsta klasserna kan noteras segrar för Ester Strand (F12), Hanna Strand (F10) samt Carl Lindeskär (P8).

Svenskt rekord av Meraf på Hytteplan!

Hytteplanmila är förmodligen nordens snabbaste millopp, trots att det går i kuperade Ringerike väster om Oslo. Man startar högt, sedan går det länge svagt utför, innan loppet avslutas med en monsterbacke. men då vet man att man är i mål när man kommer till kyrkan uppe på toppen. Snabb bana, fina priser och ett fantastiskt fint stöd för tillresta elitklubbar, inte konstigt att loppet samlar grymt bra startfält. Att Meraf Bahta haft en jobbig höst är ett understatement, under flera månader har en idrottsjuridisk process pågått kring hennes påstådda missar med SOK:s närvarorapportering. Hon har tränat på men legat lågt med tävlandet, men till Hytteplan kände hon att det skulle vara kul att vara med. Att hon skulle vara så bra att hon skulle vinna, tvåla till denne Caroline Grövedal som alltid tett sig oslagbar här på Hytteplan samt pressa sitt svenska rekord med sex sekunder. Vem kunde tro detta?  Meraf gick ut tufft, passerade 5km på vrålsnabba 15,22 och fick lucka till Grövedal. Den lyckades hon sedan förvalta in i mål. Hennes sluttid skrevs till 31,38. Mycket glädjande var också att Samrawit Mengsteab var tillbaka på löparbanan, även hon i mycket god form. Hon slutade nu på 5:e plats med tidem 33,51. Personbästa med en halv minut. På 6:e plats kom årets svenska mästarinna på 10 000m, Linn Nilsson med tiden 33,56.

I ungdomsklasserna så slutade Ana Nedeljikovicova på 3:a plats i F18 med tiden 41,20 och Tilde Knauer 8:a i F16 med tiden 42,02.  Bland herrarna så fortsätter Olle Ahlberg att imponera. 21 åringen som förra veckan överlägset vann ett 10km lopp i Halmstad med tiden 31,01 sänkte sig nu ytterligare till 30,39 vilket gav en total 17:e plats och en 5:e plats i M22. Näst snabbast av Hällekillarna var blott 19 årige Samuel Fitsurbhan som persade med 31,11. Anders Grahl var 32:a med tiden 31,19. Det säger något om breddkvaliteten på detta lopp. 18 årige Merhawi Seyfu persade även han med 32,37, medan 40 årige Norge-baserade Martin Kjällh var med i toppen bland veteranerna med tiden 33,32.