Vi hälsar sex nyförvärv välkomna till Hälle IF

Foto: Deca Text & Bild

Inför hösten så har sex nya aktiva sökt sig till Hälle IF, vilket vi givetvis är mycket glada för. Mest namnkunnig är förmodligen 27 årige Oscar Carlsson som gjort en fin säsong under 2018 med topp 8 placeringar på så väl SM milen, SM halvmaran samt Lidingöloppet. Kompetent på allt från 3000m till maraton med andra ord. Oscar har närmast tävlat för Hässelby SK men bor i Göteborg och har tränat med oss i över ett år.En som också gjorde ett fint Lidingölopp i år var ett annat nyförvärv nämligen 24 årige Arvid Örn ifrån Husqvarna, som hamnade på en 18:e plats i denna jättetävling. Även Arvid bor i Göteborg och har sedan en tid tränat med oss i Hälle.

En annan ny duktig löpare i Hälle är 30 årige trail-specialisten Thomas Abrahamsson som vunnit en lång rad av de stora trailloppen här på västkusten. Thomas bor i Stenungsund och tränar med vår Uddevallagrupp. Ny är också 18 åriga höjdhoppartjejen Ellen Hedin ifrån IK Orient med USM medaljer i sin CV. I år var hon 6:a i F19 klassen. Topp 8 på USM har även 15 åriga kastartjejen Johanna Hallsten varit. Johanna kommer till oss ifrån Dals Södra i Frändefors, samma förening som bl.a fostrat vår JEM släggkastare Tim Söderqvist. Till sist så har även vårt redan mycket starka veteranlag kompletterats med allsidiga K40 tjejen Maria Gylfe som i vintras bl.a vann inomhus VSM i viktkastning.

Segrar både i finalen och premiären!

Foto: Deca Text & Bild

Första helgen i november är traditionellt helgen för Finalloppet i Göteborg, det mest ”historiska” av alla de terränglopp som går kring Skatås i Göteborg. Och som brukligt så hade Hälle en skaplig trupp löpare på plats. I seniorklassens långa lopp över 19km sprang Daniel Lund in som trea med 1.07.35. Två minuter bakom sprang veteranen Erik Framme in på fina 1.09.26, Erik vann därmed M45 i överlägsen stil och fyra totalt.
På damsidan gjorde Ana Nedeljkovic ett nytt fint lopp när hon vann F19 10km på 42.34. Ana blev sexa totalt bland kvinnorna. Även på ungdomssidan höll sig Hälle väl framme. Hilda Törngård sprang in som trea i F14 5,3 km på imponerande 21.49. På samma distans kom Sabina Aumo trea i F16 med 23.42 och Irma Törngård fyra med 24.25.
I F13 sprang 12 åriga Nelly Elned in som trea på 2,3km med fina 9.20. Samtidigt som det var final för terrängsäsongen, så var det premiär för inomhussäsongen då Sävedalens ungdomstävling arrangerades i Friidrottens Hus. Här segrade duktiga 11 åringen Nadira Muminovic i 60m och längd samt ytterligare några fina pallplaceringar bland de allra yngsta. Vad sägs om 9,23 på 60m av 9-årige Noel Johansson? Ifrån den internationella scenen kan vi samtidigt notera en lysande insats av 40 årige Martin Kjäll-Olsson som blev bäste svensk på legendariska New York maraton med tiden 2.30,22. Han var här 5:e bäste M40 veteran i detta jättelopp, där förre världs och OS mästaren Bernhard Lagat var allra snabbast i denna masterklass. Till sist kan nämnas att Tony Hatefnejad tog sig in bland de 100 främsta i det stora och elitstarka Valencia halvmaraton med tiden 1.10,55.