Benjamin vann en tät fight på BIC

Foto: Deca Text & Bild

Trots kraftigt snöfall ute så samlade tävlingen med det lätt pretentiösa namnet Bauhaus Indoor Classic goda startfält på distanserna 800m och 3000m, och Hälle passade givetvis på och hade tolv löpare på plats. Benjamin Åberg fortsätter att imponera när han spurtvann herrarnas 800m med tiden 1.52,71, en hundradel före Ullevis Alexander Lundskog. Benjamin tog vassa skalper i form av Rickard Gunnarsson, Hässelby och Joakim Andersson, Trelleborg. På damsidan så visade 16 åriga Tilda Knauer gryende form med att vinna C-finalen på fina 2.17,89. Bäst av Hälletjejerna i D-finalen var 15 åriga Hilda Törngård med perstiden 2.27,89. På herrarnas 3000m var Anders Grahl tillbaka i gammal god form när han slutade femma med tiden 8.26,97. Fina tider även på debutanterna på bana, Arvid Öhrn 8.41,29 samt Olle Ahlberg 8.43,39.

Annika Nilrud landslagsledare för ultralöparna

Foto: Deca Text & Bild

Hälles EM och VM medaljör på 24h Annika Nilrud har i dagarna utsetts till att efterträda Johan Steene som förbundsansvarig för ultralöpning & ultratrail. Därmed så har Hälle tre coacher med landslagsuppdrag. De övriga två är Ulf Friberg i seniorlandslaget lång-medeldistans samt Mikael Johansson, juniorlandslaget kast. Hälle har i dagsläget två duktiga ultralöpare med ambitioner på internationella mästerskap, nämligen fjolårets svenske mästare på 100km Linus Wirén samt mångfaldiga VM/EM deltagaren Sandra Lundqvist i 24h löpning.

Hälle IF med i parasportförbundet

Hälle IF fortsätter sin satsning på att bredda upp verksamheten mot nya medlemskategorier. Ifjol öppnade Hälle upp för triatleter och nu 2019 så har Hälle blivit medlemmar i Svenska parasportförbundet, vilket öppnar för parasportare att representera klubben i tävlingssammanhang.

Foto: Tobias Åberg

Europarekord och Sverigeårsbästa

Vintersäsongen rullar på och ifrån den senaste helgens tävlingar kan noteras att Anders Logg sprang i det svenska M40 landslag som i Västerås klippte europarekordet på 4x200m inomhus med 1.31,27. Det var svenskt rekord med nära 2 sekunder, en halvsekuynd bättre än Italiens tidigare europarekord och bara två tiondelar ifrån USA:s världsrekord. Anders löpte imponerande och noterades inofficiellt för 22,35 på sin andra sträcka (med flygande start). I laget löpte för övrigt Lion Martinez, Klas Skarin samt den snart 49 årige Mattias Sunneborn.

Foto: Deca Text & Bild

I Växjö pressade Benjamin Åberg sitt inomhuspers på 800m till 1.53,05, besegrad endast av två danskar. Resultatet vare en pressning av hans svenska årsbästa ifrån förra veckans DM. Inomhuspers blev det även för Tilda Knauer på 1500m med 4.57,71 och 800m med 2.19,44. Hilda Törngård noterade också hon personbästa, 3.12,42 på 1000m.

Daniella och Tim imponerade stort på DM

Årets inomhus DM avslutade som vanligt julhelgerna och årets samarrangemang med Västergötland bjöd på en intensiv hektisk dag i Rimnershallen med glädjande stora startfält. Hälle hade ett 50-tal aktiva på plats och hämtade hem hela 36 guldmedaljer, allt ifrån dubbelvinnande Noel Johansson i P11 till våra duktiga veteraner. Allra mest imponerade kanske några av våra kastare, diskustjejen Daniella Persson hade inte många träningspass i kula bakom sig – men det syntes inte. Hon radade upp långa stötar och toppade med hela 14,19. Personbästa med två meter, klubbrekord, juniordistriktsrekord och svenskt årsbästa!  Tim Söderqvist drämde iväg vikten bort emot den motsatta väggen, han fick nya perset 19,50 som längst men det var bud på mer. Flera långa övertramp. Nytt distriktsrekord i viktkastning blev det genom Monia Kristensson i F17 som kastade 14,85. Pers i samma gren även av 16 åriga Johanna Hallsten med 12,61. På sprint glänste DM specialisten Josef Åberg genom att vinna prestigeloppet på 60m med tiden 7,27, hundradelen före klubbkompisen Anders Logg.

Ibland de yngre tjejerna hade vi två dubbelsegrare i form av Klara Hansson 60m/200m i F15 och samma distanser vann även Tilde Dahlberg i F13. Tilde vann även längdhopp på fina 4,98. Det syntes att Benjamin Åberg har skött höstträningen väl då han jämnt löpande noterade fina 1.53,86 på 800m trots avsaknad av konkurens. Även i ungdomsklasserna så noterades flera fina medeldistansinsatser, 15 årige Jonas Magnusson är i snabb utveckling och vann sin klass 1000m på snabba 2.52,57, i rygg på segraren i P17 Alexander Carlsson. Även på 1000m F15 sattes flera personbästa av Hälletjejerna, Hilda Törngård var snabbast och vann på 3.13,95. Nelly Elned vann en tuff kamp i F13 800m med att notera goda 2.27,13. En positiv överraskning var även debutanten Alexander Björk som överlägset vann P13 800m. Till sist fick vi även se ett fint 3000m lopp där Oscar Carlsson vann efter en jämn löpning på 8.39,30, en sekund före klubbkompisen Anders Grahl. Bland veteranerna noterades också goda insatser och flera distriktsrekord, vi noterar bland annat Weronica Häggs 2,91 i stavhopp K45.

Foto: Tobias Åberg

Samrawit rekordlöpte på Sylvesterloppet

Foto: Deca Text & Bild

Vi hade en glädjande stor Hälletrupp på plats vid årets Sylvesterlopp 10km i Göteborg, som med sina 1500 deltagare faktiskt är ett av de största loppen i Göteborg bakom gigantiska Göteborgsvarvet. På en snabb, flack men också ofta ganska trång 5km bana där man löper två varv, så blir det ett litet problem för eliten på andra varvet då man skall börja att varva gående och joggande motionärer. De knixiga kurvorna med isgrus på vägbanan är också många. Därför imponerade Hälles Samraewth Mengsteab mycket stort då hon blev tvåa i damklassen med tiden 33,32 bara sex sekunder bakom Ullevis Charlotta Foughberg. Med tanke på omständigheterna, nollgradigt väder, så visar den på att Samrawth tagit ytterligare ett steg i utvecklingen. Hon slår sitt personbästa ifrån den supersnabba Hytteplansbanan i Norge med 20 sekunder! 8:a i damklassen blev en annan Hälletjej Sara Edsberger på 37,29 efter en jämn löpning. I herrklassen löpte en snart 40 årig Mustafa Mohammed starkt i den rekordtuffakonkurrensen. Han hakade på en mycket formstark Jonas Leandersson från MAI, som för kort tid sedan noterade 28,40 i en internationell miltävling. Strax innan mål fick han släppa kontakten, men i en något förvirrad målgångssituation så löpte han fel och tappade värdefulla sekunder så att ytterliggare två löpare kunde passera bl.a Strömstads Mikael Ekvall. Fyra blev dock en något förgrymmad Musse på 31,07, en sekund före Hälledebuterande Oscar Carlsson. Bra lopp även av Anders Grahl som blir 8:a på 32,24 och sekunden bakom M35 veteranen Daniel Lund.  På 21:a plats kom M22 junioren Daniel Cullin med tiden 33,42.I P17 klassen kom 16 årige Sharmarke Ahmed 2:a med tiden 34,26.