Samrawit rekordlöpte på Sylvesterloppet

Vi hade en glädjande stor Hälletrupp på plats vid årets Sylvesterlopp 10km i Göteborg, som med sina 1500 deltagare faktiskt är ett av de största loppen i Göteborg bakom gigantiska Göteborgsvarvet. På en snabb, flack men också ofta ganska trång 5km bana där man löper två varv, så blir det ett litet problem för eliten på andra varvet då man skall börja att varva gående och joggande motionärer. De knixiga kurvorna med isgrus på vägbanan är också många. Därför imponerade Hälles Samraewth Mengsteab mycket stort då hon blev tvåa i damklassen med tiden 33,32 bara sex sekunder bakom Ullevis Charlotta Foughberg. Med tanke på omständigheterna, nollgradigt väder, så visar den på att Samrawth tagit ytterligare ett steg i utvecklingen. Hon slår sitt personbästa ifrån den supersnabba Hytteplansbanan i Norge med 20 sekunder! 8:a i damklassen blev en annan Hälletjej Sara Edsberger på 37,29 efter en jämn löpning. I herrklassen löpte en snart 40 årig Mustafa Mohammed starkt i den rekordtuffakonkurrensen. Han hakade på en mycket formstark Jonas Leandersson från MAI, som för kort tid sedan noterade 28,40 i en internationell miltävling. Strax innan mål fick han släppa kontakten, men i en något förvirrad målgångssituation så löpte han fel och tappade värdefulla sekunder så att ytterliggare två löpare kunde passera bl.a Strömstads Mikael Ekvall. Fyra blev dock en något förgrymmad Musse på 31,07, en sekund före Hälledebuterande Oscar Carlsson. Bra lopp även av Anders Grahl som blir 8:a på 32,24 och sekunden bakom M35 veteranen Daniel Lund.  På 21:a plats kom M22 junioren Daniel Cullin med tiden 33,42.I P17 klassen kom 16 årige Sharmarke Ahmed 2:a med tiden 34,26.