Hälle IF årsmöte

                                                                                                                                  Måndag 4 mars kl. 18:30 på Ljungskile Folkhögskola, entré vid biografen.

Vi bjuder på smörgåstårta. Alla medlemmar hälsas välkomna.

mvh /  Styrelsen

Rekordkross av Meraf på 10km

Foto: Deca Text & Bild

Meraf inledde 2019 med ett millopp i holländska Schoorl, cirka 5 mil utanför Amsterdam. En plats som är ett populärt sommarnöje vid havet, men så här på vintern kan vara lite grått och blåsigt. Men lördagens millopp här kom att gå under fina förutsättningar. Konkurrensen inskränkte sig till en, men inte vem som helst utan den holländska EM medaljören Susan Krumins. Övriga deltagare låg två minuter bakom. Loppet blev en duell som kom att avgöras först på mållinjen där Meraf i vanlig ordning pressade sig några decimeter före och vann med tiden 31,09. Pers och svenskt rekord med nära halvminuten.

Samrawit och Benjamin imponerade i landslagsdebut

Foto: Deca Text & Bild

Årets Nordenkamp kom att avgöras i norska Baerumhallen i Osloförorten med samma namn. Trots att Norge toppade upp med två bröder Ingebrigtsen samt Karsten Warholm, och Sverige lät flera av sin toppar stå över, så vann Sverige två solklara segrar. Hälle hade två förväntansfulla debutanter på plats. Det var dels Samrawit Mengsteab som visserligen sprungit i blågult en gång tidigare, EM i terräng i höstas, men som aldrig deltagit i en ren landskamp. Nu öppnade hon damernas 3000m lopp försiktigt men ökade upp farten så småningom och slutade på 3:e plats med fina tiden 9.22,42. Norska EM medaljören Karoline Grövdal ångade fram till världstiden 8,44 som segrare.

Foto: Deca Text & Bild

För Benjamin Åberg så var det verkligen premiär. Ingen landskamp och faktiskt ännu ingen SM medalj, men en mycket fin 800m inomhussäsong bakom sig. Nu gick han på specialdistansen ut kaxigt och tog en fjärdeplats i ett lopp som öppnades i rask takt. Åberg fick en bra resa på innerspår och tappade bara en löpare mot slutet, den blivande vinnaren, danske IEM silvermedaljören Andreas Bube. I mål hade Benjamin nya personbästatiden 1.51,22.

63,02 av Musse!

Foto: Deca Text & Bild

Hälles Mustafa Mohammed hade precis kommit hem ifrån träningsläger i Ethiopien när han ställde kosan till spanska Barcelona för stadens stora halvmaratonlopp. Den snart 40 årige Mustafa gjorde en av sina starkaste insatser på senare år när han hängde på Napoleon Solomon och Robel Fshia den första milen på snabba 29,30. På andra milen så fick Musse släppa knappt två minuter mot de övriga svenskarna som stormade emot ett nytt svenskt rekord. Men med cirka 30,30 på andra milen och 63,02 i mål så noterar Musse sin näst bästa tid i karriären och slår givetvis även ett nytt svenskt M40 rekord på distansen. Bra löpresultat kan även inrapporteras ifrån tävlingar inomhus i Göteborg där Anders Grahl vann herrarnas 3000m på 8.30,51 före Arvid Örn som noterade nya perstiden 8.34,27. Pers även på fjärde plats av junioren Olle Ahlberg med tiden 8.38,49. I Stockholm har Sharmarke Ahmed noterat den överlägset bästa tiden i Sverige på 1500m P17 när han i Sätrahallen noterade sig för 4.04,87.

Årsmöte i Hälle IF

Årsmöte                                                                                                                                  Måndag 4 mars kl. 18:30 på Ljungskile Folkhögskola, entré vid biografen.

Vi bjuder på smörgåstårta. Alla medlemmar hälsas välkomna.

mvh /  Styrelsen

 

 

Samrawit och Benjamin uttagna till landslaget

Foto: Deca Text & Bild

Efter inomhus GP tävlingarna uppe i Sätrahallen så kvalade två Hälleaktiva in sig till den nordiska seniorlandskampen i Baerum. För Benjamin så blir det en lika glädjande som överraskande debut, i Sätrahallen kom han 3:a i en bökig B-final på 800m med 1.53,58. Inget pers men det räckte för att besegra alla svenska motståndare utom en. Samrawit har tidigare gjort ett NM i terräng men ingen landskamp på bana. I Sätra blev hon 8:a på 1500m med 4.27,63 men på den nordiska landskampen så blir det den dubbla distansen, vilket borde passa än bättre.