Ny rekordpressning av Daniella i diskus

Det andra RM i vinterkast bjöd på många fina resultat när tävlingarna gick av stapeln på kastplanen i Göteborg utanför Friidrottens Hus, med tak över kastringen och påslagna värmefläktar. Som mästerskapstävling kan man väl dock sätta ett ganska stort frågetecken för arrangemanget. Tim Söderqvist var till exempel ensam startande i herrarnas släggkastning. Men detta till trots så gjorde han en lysande insats och kastade hela 65,33, bara metern ifrån personbästat, vilket pekar på att hans pers i viktkastning på DM inte var en tillfällighet. Tim har startat bättre än någonsin. Daniella Persson imponerade på nytt, hennes diskusresultat 46,97 på Indoor Throwing i Växjö pressades nu först till 47,15, sedan 48,93 och slutligen 49,58. Nytt distriktrekord med över fyra meter och överlägsen seger i F19 diskus. Vi noterade även seger i F16 slägga genom Johanna Hallsten med nya perset 41,33 och en 6:e plats för Monia Kristensson i F17 slägga med 46,19.

Sharmarke vann Inomhus USM i Växjö

Foto: Deca Text & Bild

Börjar vi med årets inne SM för seniorer så gick det i år av stapeln i Norrköping med tre Hällelöpare på startlinjen, efter några skade och sjukdomsåterbud. Anders Grahl gjorde ett nytt mycket bra 3000m lopp och slutade på 6:e plats i A-finalen med tiden 8.26,69. I B-finalen kom Arvid Örn på andra plats och persade på nytt, denna gång med tiden 8.27,23. Herrarnas 3000m lopp var för övrigt ett riktigt getingbo med stora delar av den svenska löpareliten. På 800m så hamnade Benjamin Åberg lite olyckligt längst fram och blev sedan passerad i spurten, tiden 1.53,48 var tills sist ändå bara 0,04s ifrån avancemang. Juniorernas inomhus SM gick en vecka senare i småländska arrangörs-Meckat Växjö och TeleNord arena.

Foto: Deca Text & Bild

Här kommer Sharmarke Ahmed att plocka ytterligare ett USM guld till de två han erövrade ifjol. Sharmarke var skyhög favorit på 1500m P17 med överlägset personbästa, men en mästerskapstävling utan hare är något annat än en vanlig tävling. Men Sharmarke var kall och låg i halva loppet och avvaktade i klungan för att sedan trycka till och få en liten lucka som sedan bevakades in i mål. Tiden blev måttliga 4.17,93 men det betyder mindre. På ett SM så är det medaljerna som räknas. En sådan blev det även för Daniella Persson i F19 kula. Efter flera halvmissar och tramp så klipper hon i femte omgången till med 13,85 och säkrade med god marginal silvermedaljen. Merhawi Seyfu gjorde även han en förnämlig insats på JSM genom att sluta 5:a i en mycket tuff P19 final på 1500m med nya perset 4.02,20.