Deltagarrekord på Ljungskileslingan

Över 500 anmälda till årets Ljungskileslinga, inklusive det korta knatteracet var rekord. Att nära hälften av dess anmälningar tillkom på själva tävlingsdagen gjorde naturligtvis tävlingsdagen intensiv för Martin Burrows och tävlingskansliet. Men det hela löste sig, det gör det oftast. Och vädret var strålande, som det brukar vara när det är dags för Ljungskileslingan och Ljungskiledagen. Även om 24 grader kan vara lite väl svettigt i långloppssammanhang. På de korta tusenmetersloppen för tolvåringarna så blev det stor uppvisning ifrån Hälle. På flicksidan vann Agnes Knauer knappt före Moa Enander på tiderna 3,23 och 3,24. På pojksidan vann sprintern Anton Bernhardsson efter en mäktig spurt med en halvmeter före klubbkompisarna Viktor Jernberg och blott 9-årige Carl Lindeskär. Alla hade samma tid 3,25. På sträckan 3km i 16-årsklasserna så blev det också Hälledominans. Tilda Knauer var tillbaka efter en tids sjukdom och vann med 11,42 före 13 åriga Nelly Elned och Philippa Duff. På pojksidan så vann Jonas Magnusson, knappt före Ludvig Jernmark-Burrows och med Axel Johansson på tredje plats. På de längre sträckorna kunde vi framförallt glädjas åt ett nytt fint lopp av Sharmarke Ahmed som vann 5km på 16,16 närmast före trail-specialisten Thomas Abrahamsson. På 10km vann Robert Alexandersson på lite drygt 34 minuter, i total överlägsenhet. 16 åriga Irma Törngård kom 3:a på damernas 10km med 44,59.

Ifrån arenaveckan

Foto: Deca Text & Bild

Juni har blivit den mest intensiva arenamånaden alla kategorier, och goda Hälleresultat inrapporteras ifrån alla de håll. Klassiska Sävedalsspelen går sedan flera år tillbaka på Slottskogsvallen, då Vallrahamra IP inte längre håller mått för arrangemang. Synd med tanke på den charmiga arenan, de snabba sprintbanorna som oftast bjöd på medvind och den tajta stämningen då publiken nästan satte inne på banorna. Men även på ett regngrå Slottskogsvall så noterades en del fina insatser. 13 åriga Tilde Dahlberg vann längd i ösregn på 5,01 och 200m i motvind på nya perset 27,54. På seniorsidan noterar vi en tredje plats på 3000m för Arvid Örn med tiden 8.29,25, en andra plats för Samrawit Mengsteab på 5000m med tiden 16.21,58 och en motsvarande placering för Benjamin Åberg på 800m med tiden 1.54,23. 43 årige Anders Logg fortsätter att rada upp goda resultat på 400m, på Laxaspelen i Halmstad kom han 3:a med tiden 50,64. Vid samma tävlingar imponerade 17 åriga Hanna Hedin genom att notera 46,68 på 300m häck i sin tävlingsdebut på sträckan.  Ifrån Köpenhamn så noterar vi seger på 400m i F13 klassen för Nelly Elned som löpte på imponerande 62,40. Ifrån Oslo så kan vi se fortsatt utveckling i slägga för 16 åriga Johanna Hallsten som på klassiska Tyrvinglekerne kom 3:a med perset 45,43. Vårt rundsvep bland arenor stannar i Sollentuna där 19 åriga Daniella Persson vann prestigetyngda SAYO med ett diskuskast på 48,84. Nu har Daniella passerat JEM kvalgränsen vid två tillfällen, så vi väntar bara på ett klartecken.

SM brons för Samrawith på 10km

Foto: Deca Text & Bild

SM milen gick åter i Stockholm tillsammans med det stora motionsloppet Sthlm10, på en flack, snabb bana utmed först Norr Mälarstrand, sedan över Slussen till Söder Mälarstrand. Endast spurten över Västerbron bjuder på ett rejält motlut, innan målgång i stockholmarnas vardagsrum, Rålambshovsparken på Kungsholmen. Hälle hade sex löpare på plats varav förhoppningarna var starkast knuten till Samrawith Mengsteab, hon hängde också länge med i täten men tvingades släppa urstarka Catharina Fougberg strax innan Västerbron liksom fjolårsmästarinnan Anastasia Denisova, men Samrawith höll ändå väl ihop löningen mot slutet och säkrade bronsmedaljen med tiden 35,03. Bland herrarna så noterade jämne och slitstarke Oscar Carlsson en ny fin SM placering genom att bli 9:a med tiden 30,50. Över huvudtaget så var elitbredden mycket god på både herr och damsidan, 25 herrar under 32 minuter. Näst bäste Hällelöpare i mål var ultraspecialisten Linus Wirén som kom 13:e med perstiden 31,07, Anders Grahl kom 15:e med 31,26. I M22 klassen kom  Jacob Lidman 9:a med 35,41. Det kan också noteras att Linus Wiren vilade en dag efter SM milen för att sedan totalt överlägset vinna stora trailloppet Ecotrailloppet kring Bråviken i Stockholm, här hade han fina 2,18 på 32 km tuff terräng. Segern skrevs till 30 minuter före tvåan i loppet!