Daniella Persson 9:a på Junior EM

Det blev en 9:e plats när Daniella Persson tillsammans med två övriga svenskor kastade final i Junior EM 19 år i Borås. Första kastet blev tyvärr misslyckat för Daniella, strax över 41 meter, i det andra noterade hon 47,15, vilket just då placerade henne på 8:e plats. Men det blev tyvärr ingen ökning i tredje omgången, det blev det istället för holländskan van Daalen som efter ett misslyckat första kast gick hela vägen upp och vann tävlingen. En 9:e plats i ett kontinentalt mästerskap är ändå en imponerande insats av Daniella, Hälle har än så länge bara en medalj i dessa 19 års sammanhang, nämligen Mustafa Mohammeds silver medalj på 10 000m ifrån 1998.

Samrawits rekordlöpte på Kraftprovet

Samrawit Mengsteab är på väg att bli sommarens stora utropstecken i Hälle. SM-tecken har hon förut, men den löpning hon uppvisade på fredagens Kraftprov var ytterligare en nivå vassare. Alla känner till Kraftprovet, ett tufft landsvägslopp kring slussarna i Trollhättan. 11,6km långt. Först är det lätt, sedan ännu lättare och sååå en fruktansvärd stigning från botten av slusstrapporna upp till målet nära klaffbron i city. Samrawit var formidabelt överlägsen, stack direkt ifrån elitlöperskan Hanna Lindholm ifrån Huddinge och besegrade henne med två minuter. Samrawits tid 40,10 är Hällerekord med 2:28, det förra rekordet hölls av Annelie Johansson, och förmodligen är tiden en av de bästa någonsin noterat av en svensk löperska. På herrsidan så hade Hälle också flera löpare högt upp i resultatlistan. Oscar Carlsson gjorde en ny toppinsats med att bli 7:a med fina tiden 36,49, Oscar imponerar med en sin stabilitet loppen igenom och det är inte utan att man sneglar fram mot en maratondebut för honom. Årets RM vinnare i ultra-trail Juius Strömberg snabbhetstränade med att bli 14:e man på 39,10. Därmed slog hans sitt gamla pers från 2012 på banan med 15 sekunder. Strax bakom Julius kom även på rad 19 årige Merhawi Seyfu med tiden 39,17 och Anders Bergman 39,30. På den korta men tufft jobbiga 6km banan Slussprovet så comebackade glädjande Samuel Fitshumhran med att bli 2:a med tiden 20,46, och på 4:e plats M45 veteranen Erik Framme med tiden 21,42. Sharmarke Ahmed vann som väntat P17 med 21,12, närmast före klubbkompisen Nils Bredin som noterade 21,58. Ifrån ungdomsklasserna på 2,6km kan uppmärksammas Nelly Elneds andra plats i F13 med 9,40, i ett lopp där 12 åriga Ester Strand slutade 5:a på 10,06. På distansen 1,8km så vann Hanna Strand F11 klassen med fina 6,54, sekunden efter klubbkompisen Viktor Jernberg som slutade 2:a i pojkklassen.