Thomas och Merhawi vann på Hermanö

Hermanövarvet lanseras som Sveriges gulligaste långlopp, vilket blir jätteroligt om man vet att den tätbebyggda delen av skärgårdsidyllen heter Gullholmen. Gullholmen förbinds med Hermanö genom en kort gångbro. Hermanövarvet bestod av två lopp, ett knixigt millopp och ett traillopp. Då det inte finns några egentliga bilvägar på Hermanö, så bjuder loppet på många kortbackar och knixiga kurvor på öns gångstigar. Trailloppet går dessutom på sanka strandängar, men någon egentlig skog finns inte heller. På milloppet blev det en överlägsen seger för 19-årige Merhawi Seifu med 35,06, en tid som torde kanske två minuter snabbare på en normal bana. På trailloppet 15km så blev det seger för Hälles trailexpert Thomas Abrahamsson med tiden 1.14,28, i ett väl disponerat lopp i värmen och på den starkt ombytliga banan.

Bredduppvisning av Hälle i Falkenberg

Falkenbergs stadslopp bjöd på frikostig värme, +30 på en som vanligt trevlig men lite knixig bana och ett härligt publikstöd. I år var det ölänningen David Nilsson som var snabbast runt milbanan men placeringarna 2-7 gick till Hälle. Oscar Karlsson noterade 32,11 på 3:e platsen, därefter kom Anders Grahl 32,36 och sedan en glädjande comeback efter skada och sjukdom, Olle Ahlberg femma i mål på tiden 32,38. M35 veteranen Daniel Lund kom 6:a med fina 32,50 och Daniel Cullin persade på 10km landsväg med 33,29. Notera även en andra plats i P11 för unge Viktor Jernberg.

Musse vann Etape Bornholm

Mustafa Mohammed har spetsat formen inför sensommarens tävlingar genom att delta i etapploppet ”Etape Bornhom” på den danska ön. Loppen har varit olika långa och i olika typer av terräng. Bornholm erbjuder alla möjliga miljöer. Sammanlagt har sträckan blivit 42 195 meter, dvs ett maraton. Tävlingens avslutande 10km i Rönne vanns även den av Musse som därmed vann alla 5 delsträckor (!). Den sista milen sprang han på 30.44, och totalt avverkades de 42,2km (10 + 5,8 + 7,8 + 8,6 + 10) på 2.16.01. Den norske landslagsskidåkaren Anders Glöersen bjöd på gott motstånd och var tvåa på samtliga etapper. Slutligen skiljde det 3.09 mellan honom och Musse.