Linus tvåa på Tour-de Fjällmaraton

Apropå märkliga tävlingsnamn….här gäller det att känna till att skidåkningen har en stor flerdagarstävling strax innan jul som heter Tour de Ski. Tour de Fjällmaraton i den alpina metropolen Åre bjuder på en veckas löpning, bestående av fem etapper, med vitt skilda upplägg, allt ifrån kort sprint på torget till 43 kilometer i tuffaste möjliga fjällterräng. Stora delar av den nordiska ultra och traileliten var på plats, och Hälles Linus Wiren gör en lysande insats under veckan. Hans styrka är jämnheten, det var väl bara kortsprinten som han inte var med uppe i toppen. Totalt kom han tvåa, och fick revanch på 3:an Elov Olsson ifrån ultra SM. Segern gick till norske elitorienteraren och ultralöparen Jo Forseth Indgaard, men avståndet till Linus var efter drygt 7 timmars tävlande endast drygt 12 minuter. I övrigt ifrån långloppsfronten så kan vi notera seger för 45 årige Joakim Nätth på Baldersnäsjoggen 6km, seger även på herrarnas korta bana på Musselloppet genom Merhawi Seifu som noterade 16,11 på sin 5km distans. Här noterade även kompisen Samuel Fitshumbran en 3:e plats i herrarnas elitklass på 10 km med tiden 33,04. Seger i ungdomsklassen blev det för mycket lovande Hanna Strand, 10 åringen noterade sig för snabba 11,10 på en tuff 3km bana. Samma tid även av jämnårige Victor Jernberg som slutade tvåa i P11klassen. Ester Strand sprang i F13 klassen och slutade här 3:a med 11,17.  Till sist skall noteras även ungdomssegrar ifrån Hamninloppet i Henån där Camilla Duff (F15), Axel Johansson (P17) samt nylegen nämnde Victor Jernberg.segrade i sina klasser.

Flera personbästan på The sky is the limit

Tävlingen på Åbyvallen startade som en ren höjdhoppsgala, därav det lite märkliga tävlingsnamnet. Numera är det en vanlig tävling med ett brett grenutbud, och Hälle hade ett gäng med löpare på plats. Arenan invid travbanan med samma namn, ligger öppet ute på flacken men dagen till ära så vilade vinden och erbjöd löparna fina förutsättningar. På 800m noterade Benjamin Åberg 1.51,62 på 4:e plats, i en ryckig A-final där avståndet till ettan endast var en sekund. 17-årige Sharmarke Ahmed vann B-finalen på fina 1.57,18, Hällejunioren radar upp fina insatser på löparbanorna just nu. På flicksidan så putsade 13 åriga Nelly Elned sitt personbästa med en knapp sekund till lysande 2.22,93. På 5000m så presterade Samrawit Mengsteab ett nytt fint lopp där hon persade med 15.56,35, pers blev det även för Anders Grahl som med 14.28,87 tar sig in på en av Hälles absolut tuffaste all-time-high listor. Anders var fyra i loppet, på 7:e kom 22-årige Hälle junioren Daniel Cullin med sin bästanotering 15.36,89.