Samrawit vann Finnkampen!

Foto: Deca Text & Bild

Hälle hade två deltagare med i årets finnkamp på Stockholms Stadion, debutanten Samrawit Mengsteab samt superveteranen i dessa sammanhang, Mustafa Mohammed. Samrawit löpte 5000m och fick en fin resa bakom finska Camilla Rickardsson och svenska Sara Christiansson. Sista 1000m gick snabbt, 3,01. Men Samrawit vek inte ned sig utan hade kraft att köra sista 400m på 66 sekunder och 200 meter före mål så passerade hon de övriga två och vann loppet på nya perset 15.50,41.

Foto: Deca Text & Bild

Mustafa löpte 10 000 meter tillsammans med 42 årige Adhanom Abraha och Robert Fshia. Svenskarna visste att finnarna hade svaga personbästa så de tryckte på med 2,55 kilometrar vilket snart knäckte motståndarna. I mål var alla finnar varvade, av alla svenskar! På den sista kilometern knäcktes även unge Robert Fshia av ”gubbarna” i täten och han tappade över halvminuten. Till sist blev det en spurt där gammal var äldst, Adhanom vann före Musse som noterade imponerande 29.22,66 i sina joggingskor. Det kan noteras att tiden är jämnt tio sekunder snabbare än när Musse för 21 år sedan noterade sitt ännu gällande svenska juniorrekord på samma arena. Snacka om att denne Hälle-ikon gjort en livsgärning för svensk friidrott!

Hälle ägde Göteborgsnatten – Linn & Lund vann Midnattsloppet!

Midnattsloppet i Göteborg är förvisso en matiné med start klockan 21 utanför Nya Ullevi, varefter loppet kretsar i de flacka Gårdakvarteren kring Mölndalsån. En snabb men också lite knixig bana. I år kom tävlingen att bli en klang och jubelföreställning för Hälle med seger i både herr och damklassen. Bland herrarna så kom Hälles 20 årige Samuel Fitshumhran att vara mycket aktiv i täten, till sist så var det dock klubbkompisen Daniel Lund som drog längsta stråt och segrade på fina 31,57. Samuel höll dock ihop loppet väl och spurtade hem andraplatsen med tiden 32,23, noteras också att på 5:e plats kom 22 årige Hälle junioren Daniel Cullin på perstiden 32,39. I damklassen var Linn Nilsson totalt överlägsen och det är glädjande att notera hennes framsteg de senaste veckorna efter en säsong fylld av skador och luftrörsproblem. Nu skrevs hennes segertid till 35,51.