Hälle succé på CPC Loop i Haag

Mars är ju halvmaratonloppens gyllene tid, även om en del lopp i år ställts in på grund av lätt begripliga skäl. Klassiska Roma-Ostia ställdes tyvärr in men likaledes klassiska CPC Loop i Haag genomfördes som planerat. En flack bana bjuder den administrativa holländska huvudstaden på, även om det kustnära läget ibland kan bjuda på en del vind. Men i år var förutsättningarna goda med 10 grader varmt och hyfsat vindstilla för att vara vid Nordsjön. Amsterdam må vara den officiella huvudstaden, men i Haag bor kungafamiljen, här ligger parlamentet och här finns alla ambassaderna. Till loppet. Hälle mönstrade en formstark kvartett löpare. Anders Grahl har tävlat på hemmaplan och vunnit bland annat Göteborg inomhus på 3000m. Nu gick Anders ut tufft, milen på strax över 31 minuter. Det har hänt förr, men ofta har han fått plikta mot slutet av loppet. Nu höll Anders äntligen loppet igenom och noterade fantastiska 1.05,31. Personbästa med tre minuter och en 6:e plats i Hälles all-time-high. 23 årige Olle Ahlberg har varit i Sydafrika på läger under delar av vintern och visade nu att han tagit ett steg till i utvecklingen då han löpte in på 1.06,04, också han efter en mycket jämn löpning. Anders Bergman krossade med 1.08,59 sitt personbästa med fyra minuter och Daniel Cullin prickade precis 1.10,00. Också det personbästa med ett par minuter.

Nytt M45-världsrekord av Patrik Hägg!

Vid en resultattävling i Sätrahallen i Stockholm så löpte ett svenskt M45 veteran-landslag för ett världsrekord på den inomhus sällan löpta distansen 4x400m.. På sista sträckan sprang Hälles Patrik Hägg sistasträckan och innan honom hade också Magnus Nilsson, Lidingö samt Hjalmar Didriksson och Mattias Sunneborn, båda Spårvägen, sprungit. De fick tiden 3.36,17, nytt inomhusvärldsrekord i M45, en kross av det gamla rekordet som innehålls av en amerikansk kvartett. Exakta splittider saknas, men enligt rapporter ska 48 årige Patrik ha avslutat på under 54 sekunder. Imponerande då sista sträckan löptes helt på innerbanan.

Silver till Tilda och Jonas på USM

Foto: Deca Text & Bild

Inomhus SM för JSM och USM 17år avgjordes i göteborgska friidrottstemplet Friidrottens Hus, För Hälles del så blev det medeldistansarna Tilda Knauer och Sharmarke Ahmed som skulle notera de allra främsta placeringarna. Tilda har blandat och gett under vintern, men var i direktfinalen iskall och nöp hem silvermedaljen på F17 1500m med tiden 4.48,72. Åt segrarinnan Nora Lundin var ingenting att göra men bakom där var det tätt, men Tilda bevakade sina positioner på den trånga inomhusovalen väl och accelererade hem silvermedaljen. Sharmarke hade det lite tuffare i finalen P19 1500m.Han hängde här med tätduon på 1500m i hårt tempo, men fick släppa drygt halvvägs. På slutmetrarna blev han omspurtad av en löpare från OK Landehof, och fick nöja sig med att bli fyra. Tiden 3.58,34 var trots allt nytt innepers för Sharmarke. I försöken noterade sig åter igen Nils Bredin för en glädjande baninsats då han noterade 4.14,32.

Foto: Deca Text & Bild

Vid 15/16 åringarnas USM i Örebro hade Hälle ytterligare två löpare med. Det var 16 årige Jonas Magnusson som tagit ett stort steg framåt i vinter, försöken på 1500m gled han enkelt igenom. I finalen hängde han med i den tuffa fart som ledaren Jonathan Grahn drog upp, men på slutvarvet fick han släppa till denne. Silvermedaljen hade han kontroll över och sluttiden 4.14,18 är nytt personbästa med fyra sekunder, Philippa Duff SM debuterade med att notera 3.09,96 på 1000m, bara två sekunder ifrån finalen i den tuffa konkurrensen