Ljungskileslingan 2020 ställs in

Tyvärr tvingas vi ställa in Ljungskileslingan 2020 på grund av coronapandemin. Vi ser fram emot att arrangera Ljungskileslingan 2021 den 19/6 nästa år och hoppas att ni kan vara med då. Ta hand om er och träna på!

Samuel och Anders under dröm 30 !

Foto: Deca Text & Bild

Drömväder med sol, vindstilla men samtidigt Coronapandemi och stängda gränser. Svaret får bli små lokala tävlingar, med stundtals mycket hög kvalitet. På lördagen var planen ett millopp, drygt nio varv kring Massetjärn i Mölnlycke, en snabb flack asfaltsbana som var kontrollmätt till sista centimetern. Vad kunde gå fel? Jo, dagen innan så stoppar SFIF tävlandet för alla som är 20 år eller äldre som en vidare tolkning av Folkhälsomyndigheternas råd att Stockholms fotbollsförbund inte bör spela senior-matcher. Nåväl, de hårt prövade arrangörerna beslöt att köra ett inofficiellt testlopp istället . Nog om detta, nu till ”testet”. En grupp om sex löpare drog iväg i jämn rytm kring 3 minuter per kilometer, i den gruppen hängde Hälles formstarke Anders Grahl med, medan 21 årige Samuel Fitsumbrhan sladdade en lien bit bakom. Halva sträckan passeras på runt 15 minuter av täten, men sedan gick det undan. Ullevis Suldan Hassan vann så småningom på runt 29 och en halv, men den stora sensationen blev Hälles Samuel Fitsumbhran som drog ikapp huvudklungan och spurtade ned flera bra löpare till sluttiden 29,52. Dryga minuten snabbare än vad han någonsin gjort tidigare i karriären. Hans sista 5km gick på cirka 14,50!

Foto: Deca Text & Bild

Anders Grahl höll precis som i Haag väl loppet igenom och löpte med 29,55 för första gången under dröm-30. Bakom dessa så hade Hälle ytterligare ett tiotal löpare med. Oscar Carlsson var tillbaka på banan efter en vinter med vissa sjukdomsproblem, nu löpte han på fina 30,43., bara ett 20-tals sekunder ifrån pers. Olle Ahlberg som löpte på 1.06 på halvmaran i Haag tog det medvetet lite lugnare och drog fram klubbkompisen i Hälle Anders Bergman till ny bästatid, 31,15 på båda löparna. Bara två sekunder bakom kom 18-årige Sharmarke Ahmed in på sin bästatid 31,17. Arvid Örn går nu från klarhet till klarhet efter en längre skadeperiod, 31,53 indikerar ett stort steg framåt. Bra även av Richard Bäckström (M35) med 32,23.

Lyckat läger för medel-långjuniorerna!

När deras planerade träningsläger i Italien blev inställt begav sig istället Hälles medel-långdistansjuniorer till Anolfsbyn strax utanför Mellerud på läger. Under några dagar blev det hård träning, gemenskap och matlagning tillsammans för juniorerna som var mycket nöjda med minilägret. På bilen ser ni hela gänget på Håvåsens IP i Åsensbruk där lägret avslutades med ett intervallpass!

Stort tack till Nikolaus Fager för utlånade stugor!