Nytt chock-rekord på 1500m – Samuel Pihlström 3,44

Vid tävlingar i Huddinge så hade arrangören fått ihop fina startfält på framförallt 1500m. I A-finalen för herrar så löpte två Hälle-löpare, Samuel Pihlström och Arvid Örn vilka båda bidade sin tid långt ned i fältet. Farten var tufft uppskruvad och skördade många offer som fick bryta. 19 årige Samuel Pihlström gör en toksnabb avslutning och tar in på i stort sett alla löpare. Nu slutar han på 4:e plats, men tiden 3.44,65 är inte bara personbästa med 8 sekunder (!) utan även distriktsrekord i P19 klassen. Han slår här ett åtta år gammalt Johan Rogestedt-rekord med en dryg sekund. Tror att det är första gången någon slår ett distriktsrekord av den förre ungdomsvärldsmästaren. Bakom honom så kom formstarke Arvid Örn på suveräna perset 3.46,65. I B-finalen fick även Sharmarke Ahmed ett rejält lyft. Efter ett par lopp strax under 4 så kom nu 3.52,65. I ett påföljande 5000m lopp så gick Linn Nilsson för ett svenskt årsbästa, efter 3 x 3,06 och 9,18 på 3000m så tappade hon en smula på farten, men 15.40,69 var ändå svenskt årsbästa med nio sekunder och hennes näst bästa tid i karriären. Notera även här personbästa för Robert Alexandersson 15.20,85.

Stark comeback på bana av Linn !

I onsdags genomfördes Karlstad Grand Prix, helt utan publik men direktsänt i SVT. Linn Nilsson var tillbaka på löparbanan och sprang lysande bra på 3000m. Linn vann på fina 9.05,59 och sprang sitt tredje snabbaste lopp i livet trots att hon löpte solo sista 1000m.
Anders Grahl gjorde debut i A-final sammanhang och slutade 8:a på nya personbästat 3.50,29. På fredagskvällen arrangerades tävlingar på Slottskogsvallen på bl.a.800m. På herrsidan sprang Benjamin Åberg bra med 1.52,41 vilket är en rejäl sänkning av årsbästat. Åberg slutade trea i A-finalen, slagen av Gefles Erik Martinsson och Hässelbys Gustav Bivstedt. Tilda Knauer sprang också hon 800m och kunde i kvinnornas B-final springa in på årsbästa 2.19,49.