Tre Hällegrabbar i juniorlandskampen

Foto: Deca Text & Bild 

Då den nordiska juniorlandskampen är inställd och Finnkampens vara eller icke vara står skriven i stjärnorna så kör de nordiska länderna en corona-variant i år. De svenska landslagen för U17, U19, U22 samlas i Söderhamn för att genomföra fullt landskampsprogram. Samtidigt sker de samma i de andra nordiska länderna, och så får man till sist lägga ihop resultaten. Fullt rättvist blir det ju inte, vädret kan skifta från plats till plats, men som ett alternativ i detta märkliga år så är det ett gott initiativ. Hälle har också fått med tre landslagsdebutanter till Söderhamn. Jonas Magnusson springer 800m i U17 laget, Sharmarke Ahmed springer 1500m i U19 laget och Nils Bredin löper 3000m, också han i U19 laget. Insatsen att kvala in är särskilt stark med tanke på att de har alla ett år kvar i respektive klass.

Foto: Deca Text & Bild

Från kust till kust med Petra

Ultralöparna har haft en besvärlig säsong, ännu så länge har ytterst få arrangemang genomförts. Så flera har istället genomfört egna extreme-challenge. Fjolårets överraskningstrea på 100km SM Petra Karlsson löpte hela Bohusleden på dryga 30 mil i kuperad skogsmark. Hälles duktiga 24-h tjej Petra Hurtig genomförde ett dubbelt så långt löpprojekt, nämligen Stockholm-Göteborg. Men inte raka vägen, utan först ned till Östergötland, sedan följde hon Göta kanal med sin förlängning i Trollhättans kanal och Göta älv. Totalt 66 mil! Här följer hennes egen beskrivning;

Jag har länge velat göra ett löparäventyr där jag springer från ett ställe till ett annat under flera dagar. Nu när Corona kom i våras så ställdes alla lopp in och då kom jag på att jag kan göra ett större eget äventyr i år. Jag hade länge funderat på att tex springa till min syster i Norge men då jag inte kom in i landet så var det inte ett alternativ. Däremot började jag kolla på en rutt mot Göteborg eller Strömstad, men när jag kom på Göta kanal så visste jag att jag ville springa den rutten pga att det är Sveriges största byggnadsprojekt och jag har inte varit där innan. Sedan fann jag att Göta Älv går till Göteborg och de två vattendragen är den längsta vattenleden mellan Östersjön och Kattegatt. I och med det fann jag en rutt som kändes bra och kul att få springa. Det var meningen att jag skulle springa utan support men efter två dagar kom Carl Emil och skulle springa med mig några kilometer under dagen men han blev kvar som support med följebil. Jag hade tänkt att sova i bivibag under resan och mestadels springa men i och med att jag fick en följebil kunde jag sova några timmar i den. Under ca 6 dygn sprang jag ner till Göteborg, en sträcka på ca 653 km. Det var både med och mot gångar men det jag främst tar med mig av äventyret är att våga ge sig ut på nya äventyr, du klarar med än vad man tror och att det var helt fantastiskt att orka springa och njuta av omgivningarna och att vara i nuet.

Nu hoppas vi att ultralöparna skall få lite tävlingar i höst , Petra och klubbkompisen Sandra Lundqvist riktar in sig på klassiska Spartathlon mellan Athen och Sparta den sista helgen i september. Då är distansen 245km . Även Borås 6h siktar arrangören på att genomföra.