Julia dubbelsegrarinna på JSM

Årets JSM fick delas upp på flera olika tävlingsorter med tanke på Corona restriktionerna, men vi får ge SFIF heder för att ändå ha lyckats hitta en fungerande lösning. Löpningsgrenarna avgjordes i Östgötametropolen Linköping, och Hälle deltog med en trupp på nio aktiva som skulle bli sällsynt framgångsrik och plocka med sig sju medaljer hem. I P19 blev det guld på 1500m för Samuel Pihlström, bara en vecka efter bronset på Stora SM. Efter en långsam inledning så gick Samuel upp i täten när 600m återstod och ökade sedan farten successivt. Hans segertid skrevs till 3.54,30. Det blev även brons till Hälle, genom Sharmarke Ahmed på tiden 4.01,67. Sharmarke kom sedan ytterligare en plats högre på 5000m. Här kontrollerade han klungan bakom ensamlöpande ettan Emil Millan, och spurtade hem silvret på 15,24. Tre sekunder där bakom kom tredje Hälle killen i P19, Nils Bredin. Nils hade då dagen innan plockat hem en silvermedalj på 2000m hinder med utmärkta 6.05,26.

I F17 plockade Hälles nyförvärv Julia Svennblad hem en säker dubbelseger. Första dagen vann hon 1500m hinder med nya distriktsrekordet 4.59,46. Enkelt och avslappnat, ofta i andra banan utvändigt. Sedan trycker hon på sista varvets hinder på bortre långsidan och fick en ledning som hon höll in i mål. Andra dagen vann hon 800m på tiden 2.13,87, åter igen efter ett taktiskt väl genomfört lopp. Här kom Tilda Knauer 6:a med en strax över 2,20. Sjunde och sista medaljen kom på 5000m M22 där 21 årige Samuel Fitshumbran försvarade Hälles färger väl. Samuel som var något justerad på Stora SM, var nu återställd och gled lätt med i ett långsamt lopp. Han låg dock lite för långt bakom täten för att nå upp till segraren Miguel Palm, men övriga löpare i det namnstarka fältet spurtade Samuel förbi efter ett heroiskt slutvarv. Topp-8 placeringar plockades även av  Alexander Carlsson (5:a 1500m) samt Axel Johansson (7:a 1500m).