Svenskt rekord av Meraf!

Trots Covid-besvärligheter och nedstängningar så håller Hälle ångan uppe, i lördags genomförde föreningen ett 5km lopp runt numera mytomspunna Massetjärn i Mölnlycke. På en flack kilometerslinga så löpte ett mindre grupp elitlöpare ett lopp med syfte att matcha Meraf Bahta till svenskt rekord. Vädret var för att vara mitt i vintern bra med + 7 grader, gråmulet och hyfsat vindstilla. Meraf körde kontrollerat på ett schema kring 15,30 och landade till sist på det nya svenska rekordet 15,31. En pressning av Sara Lahtis svenska rekord ifrån 2016 med sju sekunder. Tvåa bland damerna var klubbkompisen i Hälle Samrawit Mengsteab med tiden 16,03. På herrsidan visade Samuel Tsegay fortsatt god form när han utan draghjälp sololöpte på14,02. Därbakom noterar vi 15,19 av junioren Nils Bredin och 16,37 av 800m-specialisten Benjamin Åberg.

Hälle på sjunde plats i SM-pokalen

Foto: Deca Text & Bild

Sveriges tyngsta tävling alla kategorier är SM pokalen, en tävling där man sammanräknar alla årets SM-resultat efter en speciell koefficient där seniorresultat viktas högre än junior, och junior högre än ungdom. De senaste åren har Hälle parkerat runt 20:e plats med cirka 100 poäng. Nu ryckte klubben upp till 7:e plats med hela 185 poäng, detta efter en formidabel avslutning på Terräng SM med tio medaljer på de tuffa gräsbanorna i Vällingby. Nu besegrar vi föreningar som IF Göta, Mölndals AIK och med en endaste poäng, Uppsala IF, Analyserar vi statistiken ytterligare så är vi bästa klubb utanför storstadsregionerna, vi är femte bästa klubb på seniorsidan och 2:a på damseniorsidan.

Foto: Deca Text & Bild

Tyvärr så finns det ingen separat statistik för lång/medeldistans-löpning, men här hade nog funnits en viss chans på pallplats. Nu laddar vi inför 2021 och siktar först och främst in oss på inomhusmästerskapen i februari/januari, där även våra starka 06:or för första gången får tävla om Ungdoms SM titlar.