Ännu fler utmärkelser till Hälle

Foto: Deca Text & Bild

SFIF genomförde ikväll en digital prisutdelnings-ceremoni, vilken annars normalt skulle ha genomförts ”live” dels i samband med årsmötet som var nu i helgen men även några eftersläpande priser från årets Friidrottsgala. I år uppmärksammades Hälle tydligt, med två utdelade priser. Samuel Pihlström fick prestationsstipendium för ungdomar. Samuel gjorde ju en dunderdebut ifjol genom att vinna JSM, brons på SM, finnkampsdebut. Och denna säsong har det fortsatt i samma vägvinnande stil med SM-brons samt medverkan vid inomhus EM.

Foto: Tobias Åberg

Pris gick även till en av våra ledare, Benjamin Åberg, som mottog priset ”Årets Barn- och Ungdomsledare”. Ett mycket välförtjänst pris till Benjamin som dels är aktiv på elitnivå, dels coachar ett av landets mest intressanta löparteam och därtill är barn- och ungdomsansvarig i föreningen! Stort grattis till både Benjamin och Samuel!

Eldsjälar uppmärksammade av förbundet

Fyra av Hälles eldsjälar uppmärksammades hedersamt av Svenska Friidrottsförbundet i form av förtjänstmedaljer och diplom. Friidrottsförbundets har tre olika förtjänsttecken som delas ut efter 10, 25 eller 50 års engagemang i friidrotten. I samband med föreningens årsmöte, som i år sker digitalt så uppmärksammades fyra av Hälles styrelsemedlemmar och ideella kämpar. Christian Persson, Ulf Friberg och Elisabeth Carlberg tilldelades förtjänstmedaljen i silver vilket fås för minst 25 års ideellt engagemang. Christian, klubbens grundare och ordförande har varit verksam i snart 50 år. Ulf, styrelseledamot och huvudtränare i klubben har varit verksam i snart 45 år och Elisabeth Carlberg, som är klubbens kassör och mångårig styrelseledamot har varit verksam sedan tidigt 90-tal. Martin Burrows fick förtjänstdiplom för minst 10 års engagemang. Martin som själv varit aktiv på elitnivå har även varit sekreterare, arrangemangsansvarig och tränare i mer än 15 år.

Vi gratulerar Christian, Ulf, Elisabeth och Martin och tackar för långt och troget engagemang!

Prisregn till Hälle på Bohuslän Dals årsmöte

Foto: Deca Text & Bild (Nils Bredin)

Bohuslän Dals Friidrottsförbund har genomfört sitt kanske sista årsmöte, i framtiden skall ju Bohuslän/Dal ingå i det nya superdistriktet tillsammans med Västergötland och Halland. Om inte superdistrikt så är det varje fall ett superkonstigt distrikt. Men nu till väsentligheterna, nämligen priserna till årets ledare och U19 aktiva.

Foto: Deca Text & Bild (Årets ledare Benjamin och adepten/pristagaren Tilda) 

I år gick ledarpriset mycket välförtjänst till Benjamin Åberg och av fyra U19 aktiva pris så gick tre till Hälle, nämligen 400m tjejen Linnea Borrman, medeldistanslöperskan Tilda Knauer och JSM medaljören och juniorlandslagsmannen Nils Bredin. Dessa priser delas ut varje år och man får priset bara en gång, så flera Hälleaktiva har prisats tidigare.

Meraf 4:a på EM

Foto: Deca Text & Bild

Årets inomhus EM i polska Torun, en stad utmed Wisla mellan huvudstaden Warszawa och Gdansk, har fått extra draghjälp i år då det är det första internationella mästerskapet som arrangerats i friidrott sedan pandemikasoset utbröt för ett drygt år sedan. Givetvis så är tävlingen omgiven av rigorösa bestämmelser, men det har fungerat och många fina resultat har presterats. På damernas 3000m försök hade Hälle tre tjejer med varav Meraf Bahta lätt och tillsynes obekymrat gick till final på en tid strax under 9 minuter. För Samrawit Mengsteab som sprang i samma heat så blev rusningen mot slutet lite för mycket och hon blev utslagen på 9,15,10 och i det andra heatet så rönte Linn Nilsson samma öde men på fina årsbästatiden 9.06,55. Det är naturligtvis fantastiskt att ha tre tjejer med på ett internationellt mästerskap i samma gren!

Foto: Deca Text & Bild (Hällegänget och träningskompisen Johan R)

I finalen på 3000m på fredagskvällen så gjorde Meraf det kyligaste, mest taktiskt fulländade loppet i sin karriär, nåja nästan varje fall. Hon tog fart bakifrån, höll sig undan kubbning och instängningar där framme. Farten var var lagom 2,57 + 2,59 på de första två kilometrarna. Nu går Meraf upp och lägger sig i slagläge, men då händer det som inte får hända. Holländskan Maureen Kossler ligger före Meraf men är trött, tar ett felsteg och faller ut i löparbanan rakt framför Meraf som förlorar både fart och placeringar. Nu fajtas hon ändå heroiskt mot slutet och slutar på en 4:e plats med 8.48,78, bara två sekunder efter medaljtrion. Men vad hade hon inte kunnat göra om hon fått fullborda loppet ostörd. Hälles fjärde deltagare var Samuel Pihlström, 20 åringen som fick gå in och springa 1500m mot självaste Jakob Ingebrigtsen i ett fartsnabbt lopp där han inte orkade accelerera upp farten sista 300 meter. Men 3,47 och en massa lärdomar för unge Samuel som har framtiden för sig.