Dubbla silver på stafett SM!

Foto: Deca Text & Bild

2021 är året då många ålderstigna klubb- och distriktsrekord har fått stryka på foten, och lördagen den 31 juli var inget undantag. I samband med stafett-SM i Huddinge så löpte Hällekvartetten Sharmarke Ahmed, Olle Ahlberg, Benjamin Åberg och Samuel Pihlström 4x800m på storfina 7.31,20, vilket var dryga sekunden snabbare än en Hälle-kvartetten Mikael Gren, Jonas Alfredsson, Joakim Johanson och Ahmed Mohammed (Musses storebror) noterade för 22 år sedan, 1999. Efter en stabil inledning av Sharmarke tog Olle över och Hälle växlade som 3:a, en bit bakom Mölndal och Hässelby. Men sen mönstrade laget 800-specialisten Benjamin som kunde springa ikapp klubbarna framöver och med Samuel på avslutningssträckan blev det en fin silvermedalj, bara några tiondelar bakom Hässelby SK och några tiondelar framför Mölndals AIK. Sträcktiderna för killarna skrevs till 1.54,56, 1.54,29, 1.51,35 och avslutningsvis 1.51,00. På söndagens 4x1500m blev det ett annat lopp men samma resultat. Här gick det i måttlig fart i en liten klunga, för att på slutet av sista sträckan blåsas på. Åter igen vann Hässelby, åter igen var Hälle tvåa, bara något steg bakom, men denna gång kom Spårvägen på tredje plats. I Hälles laguppställning löpte Olle Ahlberg, Sharmarke Ahmed, Anders Grahl samt Samuel Pihlström.

Dubbla Hällesegrar i Falkenberg

Årets Falkenbergslopp genomförde inte i år, ja inte ifjol heller. Men i år så körde löparklubben i Falkenberg, med namnet Allstars, ett alternativlopp. För att inte glömma att det fortfarande råder pandemi så gick loppet ett par varv runt Falkenbergs begravningsplats. Platt, snabbt men med en del knixiga 90 graders kurvor. På herrsidan så segrade Hälles Petter Svensson med tiden 30:59 med Linus Wiren på tredje plats med 31:34, på 6:e plats Robert Alexandersson med 32:28 och med en glädjande 7:e plats Arez Mohiden med 32:33. Bra även av M40 veteranen Johannes Bogren, 33:34. Även på damsidan blev det Hälleseger, ja till och med en dubbel sådan. Annelie Johansson vann med tiden 36,25, vilket följer den uppåtgående trenden som Annelie visat i år. Tvåa var klubbkamraten i Hälle Michelle Schnellbacher med 37,08. Vi sänder ett stort tack till Falkenbergs Allstars att man fixade till loppet för löparna när nu vanliga Falkenbergsloppet var inställt.

Hälle på Hermanö – en framgångssaga

Sista helgen i juli så genomförs det lite speciella dubbeleventet Hermanö-varvet och Hermanö-trailen. Här har Hälle hållit sig väl framme under de år som loppet hållits. Det är ett mycket unikt event på en ö, dit man inte kan resa med bil, där det helt saknas idrottsplats och omklädningsfaciliteter och där det är djupt oklart vem som egentligen är arrangör. Men skit samma, folk kommer i mångfald, det är trångt, tajt, gemytligt och oftast, oftast fint väder. Som blivande tävlingsledare för Ultratrail SM så tog jag en promenad på trailbanan för att få lite inspiration, den inleddes med ett snabbt vägparti men sedan blev det rock´n roll, milde tid så mycket sten, sumphålor, gistna träspångar och hala stenhällar har jag aldrig sett förut. Jag tänkte att här kommer folk att bryta benen av sig, men icke – de skrattade och var glada och jag såg inget värre tillbud.

För Hälles del så lyfter vi framförallt fram Karin Gustavsson, hon kom 2:a förra helgen i Båstadstrailen och nu 3:a här på Hermanö. Hennes 1.28,29 på Hermanös 15km bana imponerar, under 6minuter per kilometer är bra på den här banan där herrsegraren, en elitorienterare, hade runt 5min/km. På herrsidan kunde vi glädjas åt en tävlings comeback för Thomas Abrahamsson på en 4:e plats, han låg länge 3:a men väggade lite på slutet. På 6:e och 7:e plats kom sedan Andreas Nordin och Andreas Schöndell vilka båda två avslutade loppet starkt. På Hermanövarvet som är ett väglopp på 10km så springer man promenadvägen ifrån hamntorget med bron till Gullholmen, ner till Hermanös sydspets och så tillbaka. Här blev det en dubbelseger för Hälles räkning med Martin Adolfsson först över mållinjen med 34,48 och en halvminut bakom där Pontus Albertsson. Med tanke på att banan är grymt knixig, småkuperad och kan närmast beskrivas som asfaltstrail så är tiderna mycket bra. Martins tid var rent av banrekord.

Aktivitetsdag Dalaberg

Hälle IF driver med stöd ifrån Uddevalla kommun sommaraktiviteter för sommarlediga barn och ungdomar. Bland annat så har vi besökt Dalaberg, både enskilt samt i i ett med andra föreningar samordnat event. Vid det senare tillfället så var det stort deltagande ifrån barnen i området och Hälle ansvarade då för friidrottsdelen, vilka fick testa på friidrottens olika grenar på den lilla lokalidrottsplatsen på Dalaberg. En som deltog som ledare var 19 årige Sharmarke Ahmed, som nyligen varit 4:a på Junior EM. Sharmarke är själv bosatt på Dalaberg och var givetvis stor favorit bland många av barnen.

Dubbla distriktsrekord av Weronica Hägg


Under tisdagskvällen arrangerades det en resultattävling i slägga och vikt på Framnäs IP i Lidköping. Ifrån Hälle IF deltog 47-åriga Weronica Hägg. Det gick riktigt bra och först kastade hon iväg 4 kg släggan fina 31.14 vilket var ett nytt distriktsrekord för K45. Strax därefter var det dags för viktkastning och där överraskade hon med flera kast över 10m. Som längst blev det 10.50 med den 9.08 kg tunga vikten vilket även det var nytt K45 distriktsrekord.