Martin vann premiär RM i OCR

Historiens första RM i OCR genomförs denna helg i Torshälla, arrangerad av Eskilstuna Friidrott. Tävlingarna arrangeras i två former, distans 5km samt sprint 400m. I distans-loppet så blev det Hälle-guld direkt i premiären för 31 årige Martin Bäckström som tillryggalade sina 5km på 22,32, tio sekunder före tvåan. Därefter var det betryggande avstånd ned till de övriga konkurrenterna. I år var det stora avstånd mellan deltagarna, men vi hoppas att i framtiden fler löpare vågar sig på tävlingsformen där man kombinerar löpkapacitet, styrka och teknik.

Medeldistanspers på Slottskogsvallen

I söndags arrangerades tävlingar på Slottskogsvallen i Göteborg där Hälle hade flera löpare på plats. På 800m visade Samuel Pihlström att formen är fortsatt god när han vann på fina 1.50,44. Med det går han upp som 4:a genom tiderna i Bohuslän-Dal och 2:a genom tiderna i klubben. På 1500m sprang Nils Bredin pers med 3.56,43 och bakom honom sänkte 16-åriga Adam Sörqvist sitt nysatta pers ner till fina 4.01,81. 15-årige Filip Jonsson noterade 4.24,94På tjejsidan kunde vi glädjande notera 2.18,75 på 800m för Tilda Knauer vilket indikerar stigande form. Nelly Elned noterade i samma lopp 2.27,52.