Meraf stred tappert på OS

Meraf hade kvalat in till årets olympiska spel i Tokyo på 10000m och loppet gick i lördags i sedvanligt vidrigt väder, 35 grader varmt samt hög luftfuktighet. Ungefär som i VM i Doha, fast utan air condition! Arrangörerna kom att kritiseras efteråt att man inte tillhandahöll vätska under loppet, vilket resulterade i att de övriga nordiska deltagarna i loppet bröt. Men Meraf stretade tappert på, även om det tog emot på slutet och klockan rann iväg en smula. Hon slutade på 18:e plats i det stora och stentuffa startfältet, vilket först inte får oss att lyfta på ögonbrynen, men hon höll sin ranking i loppet, hon va 6:e bästa europeiska löperska vilket gör insatsen fullt godkänd. Att tiden 32.10,49 är minuten ifrån hennes årsbästa och svenska rekord spelar mindre roll, för ingen löpte i paritet med sina personbästa ifrån klimatmässigt mer gynnsamma förhållanden.

Goda Hälleinsatser på Åbyvallen

Mölndals AIK har arrangerat Sky is the limit. Tävlingsnamnet bygger på att det först var en ren höjdhoppsgala, vilken nu vuxit ut till en vanlig friidrottstävling med brett grenprogram. Systrarna Strand gjorde åter imponerande insatser, 12 åriga Hanna vann överlägset 1500m på 4.44,39, 14 åriga Ester satte nytt pers på 2000m med tiden 6.37,45, en tid som för uppe henne till första plats i årskullen i Sverige. Rejält personbästa på samma distans blev det även för 15 årige Filip Jonsson med tiden 6.00,18. Bland de som löpte i seniorklasserna kan speciellt noteras försiktigt comebackande Rasmus Karlsson som på 100m noterade 11,50 respektive 11,48.

Nytt d-rekord av Julia och Olle in på tuffaste Hälle-listan

Sex grabbar och en tjej deltog idag ifrån Hälle vid rikstävlingarna på lång/medeldistans uppe i Hallsberg. Tjejen ifråga var Julia Svennsblad, 18 åringen som i år går fram som en röjsåg i klubb och distriktsrekordslistorna. I Hallsbergstävlingen gjorde hon årets första 800m lopp. Efter ett väl disponerat lopp så slutade Julia på andra plats i seniorernas lopp med tiden 2.08,16, vilket är en pressning av Magdalena Otterstens gamla F19 distriktsrekord med drygt två sekunder. Nu har Julia alla F19 rekorden på lång/medel i distriktet, och med ett år kvar i klassen! Det var även bra resultat av grabbarna på 800m. 17 årige Jonas Magnusson vann herrarnas B-final på person-bästatiden 1.57,14, och på tredje plats i samma heat kom 18 årige Alexander Carlsson på 1.58,93. Första gången under magiska 2 minuter.

Den i statistik insatte har kunnat notera en stigande form på 24 årige Olle Ahlberg under året, och i Hallsbergsloppet så tog han på distansen 5000m ytterligare ett teg fram i utvecklingen genom att bli 2:a i A-finalen på nya jätteperset 14.04,10, vilket för in honom på Hälles kanske tuffaste 10-bästa lista all time på en 8:e plats, närmast före träningskompisarna Arvid Öhrn och Samuel Pihlström. Ett rejält personbästa blev det också för 19 årige Sharmarke Ahmed som kapade drygt en halvminut och noterade 14.22,21. Ganska väntat efter hans fina löpningar på Junior EM. I B-finalen så, noterade senare Petter Svensson goda 14.46,37 och Robert Alexandersson 15.21,60, vilket var några få sekunder ifrån perset tidigare i somras på KP Games.