Julius och Patrik vann dubbelt vid Idre Fjällmaraton

Sensommaren är fjälloppens högsäsong, och ett av de mer meriterande är Idre Fjällmaraton  i norra Dalarna. På deras tuffa ultradistans 84km så blev det till sist en dubbel Hälleseger i herrklassen, Julius Strömberg och Patrik Lindegårdh drog sakta men säkert ifrån det övriga startfältet med halvtimman. Hällelöparna emellan så blev det en tuff strid på den sista milen, där Julius var lite starkare än sin klubbkompis och vann med tiden 8.01,31 före Patriks 8.06,23. Banan är rejält tuff med 2700 höjdmeters stigning totalt under loppet. På damernas ”sprintdistans” 28km så kom också Hälles Karin Gustafsson på pallen, en fin tredje plats med tiden 2.44,01. Även här var antalet höjdmeter, alltså den sammanlagda stigningen under loppet rejäl, cirka 900 meter.