Mild, magisk, myggrik avslutningskväll på DM

Den sista tävlingskvällen av DM på Rimnersvallen präglades av den kvardröjande sommarens ljumma värme, och för att vara på västkusten var det ovanligt gott om mygg fram på kvällskvisten. Och i det sista loppet, 10000m blev ju lite av ett halleluja-moment då vi äntligen fick ett lopp med lagom värme och helt, helt vindstilla. Joel live-streamade loppet och mängder av Hällelöpare bankade sina person-bästan. Precis som på 3000m så vanns loppet av Hälles Pontus Albertsson på 32.22,92 närmast före klubbkompisen och M40 veteranen Johannes Bogren med 32.42,22. Vi noterar också nytt veteran-dr på Katarina Åström i K50 med tiden 39.34,60. På 800m för damer så drog Julia Svennblad fram ett helt gäng yngre tjejer till personbästa tider som 14-åringarna Ester Strand, Lova Malmqvist-Sjögren, Agnes Knauer samt 16 åriga Hanna Lagerqvist, vilka alla landade på tider mellan 2,22-2,26. På kvällens sprintersträcka 200m så föregick coach Josef Åberg med gott föredöme genom att vinna herrarnas lopp på 22,96. Leo Bergman vann P15 överlägset på 23,79 (w) och Adela Riquelme imponerade i F15 med seger på goda 26,89. I 13 årsklasserna blev det 4 segrar genom Eddie Nord (200m), Alvin Sjöfeldt (höjd), Linus Framme (600m) samt Hanna Strand (600m)

Sharma och Julia glänste vid U20 Road Race i Oderzo

I den norditalienska staden Oderzo, nära den slovenska gränsen avgörs varje år juniorloppet European U20 Road Race, som namnet anger så rör det sig om ett landsvägslopp, för killarna 10km och för tjejerna 5km. Loppet motsvarar EM i landsvägslöpning för juniorer och springs på en varvbana i stadskärnan i den lilla staden. I loppet för de manliga 19-års juniorerna så gjorde Hälles Sharmarke Ahmed ett lysande lopp och kom in som 3:a på 31,16. Näst bäste svensk var Wilhelm Bergentz på 31,25. Det svenska laget vann överraskande lagtävlingen.

I damklassen så följde en annan Hälle-aktiv, Julia Svennblad upp med att bli total 4:a i damernas lopp, detta efter en lysande avslutning där hon plockade 11 placeringar sista kilometern. I mål sprang hon in på fina 17,12. Tillsammans med Alma Malmsten Nilsson och Nora Lundin så slutade Sverige tvåa i lagtävlingen för tjejerna. I det svenska laget återfanns även Tilda Knauer som efter sjukdom veckan innan hade svårt att göra sig själv rättvisa.

Martin vann Malmö toughest, Sara trea

OCR säsongen går mot final och Malmö toughest är en av årets viktigaste tävlingar, vilken samlar stora och starka startfält till en minst sagt tuff, lerig och kompakt tävlingsbana på Limhamnsfälten med stark marinkårs-touch. Jämfört med riks-mästerskapen så ligger hindren tätare och är mer spektakulära, och den avslutande rampen blev en stark utslagsfaktor. Här gäller det att inte tveka, full fart upp på den starkt sluttande väggen och sedan sträcka sig upp och fatta kanten på hindret och dra sig över. Hälles elitpar Martin Bäckström och Sara Forsström var på plats och höll sig som väntat väl framme. Martin var helt överlägsen i herrklassen och vann med tiden 25,26, nära minuten före tvåan. Även Sara var på väg mot seger när hon fick problem med ett hinder och föll tillbaka några placeringar. I mål var hon 3:a med tiden 32,31.