Hanna vann lilla Lidingö och mycket röd-vit randigt i Borås!

Första helgen i oktober var också första helgen efter det att alla restriktioner släppte, så det var full fart med tävlingsaktiviteter runt om i landet. Och ibland kunde det leda till att arrangemanget delvis slog ut varandra. Låt oss börja uppe på Lidingön, där årets ungdomslopp avgjordes i Lidingöloppet. Seger blev det här för Hälles Hanna Strand som vann sin busjobbiga 3km distans i F12 med tiden 10:35, då slog hon även segrarinnan i F13 och segraren i P12. Storasyster Ester Strand var inte mycket sämre när hon slutade på andra plats i F14 klassen, vilka sprang hela 6km.

I Borås arrangerades Kretsloppet, vilket blev finalen på en säsong där denna arrangörsgrupp innovativt genomfört både virtuella lopp och covid-anpassade mindre arrangemang. Nu kunde man äntligen köra fullskaligt tävlingslopp, låt vara på en lite annorlunda bana som innehöll lite för många knixiga och branta svängar för att vara riktigt fartfrämjande. I herrklassen hängde Anders Grahl länge med i tätstriden, men fick en liten känning i en sväng och fick slå av på tempot och slutade fyra med tiden 31:29, åtta sekunder före en imponerande Linus Wirén som ligger runt sitt personbästa på den här svårlöpta banan. Allra bäst i Hällelaget blev till sist en väl disponerande Petter Svensson som knep den tredje pallplatsen med fina tiden 30:50. Lägg till på 10:e platsen Daniel Parheden med 33,23 och strax därbakom på 33,38 tävlingarnas bäste M40 veteran Johannes Bogren. I damklassen blev det så när seger för Hälles Michelle Schnellbacher, men hon fick ge sig för Örebros Liduina van Sitteren på slutet med fyra sekunder. Michelles tid 36,12 är ändå mycket bra. Även på tredje plats blev det Hälle genom Sara Edsberger som noterade fina 37,38. Även på 5km så var det sekunder fram till segern. Här var det Annelie Johansson som slutade 3:a med tiden 18,18. I övrigt ifrån långloppsfronten så kan noteras en tredje plats för Thomas Abrahamsson på trailloppet Orust tvärs och en seger för Daniel Lund i Lerumsloppet 5km. Första loppet för Daniel på flera år. I lokala USK loppet så blev det också seger på korta banan, 7km, för Algot Wedberg, seger också i M50 klassen 14km för Nicolaus Fager samt en bunt med ungdomssegrar för Linus Framme, Samuel Högblom, Edvin Gunnarsson samt Henok Ande.,