Övriga Hälleframgångar från den 9 oktober

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Vissa arrangörer har kommit i kläm i samband med omläggningar av tävlingsprogrammet. Så var det för Göteborg Marathon som hastigt och mindre lustigt fick konkurrens av Stockholm marathon. Göteborgsloppet som går utmed Säröleden i västra Göteborg var i år även veteran SM på distansen. Tyvärr så har arrangören en datateknisk rapporteringstakt av resultat som för tankarna till internets barndom, men vi vet varje fall att Hälles Rickard Bäckström slutade på total andraplats med tiden 2.37,14, vilket även bör ha räckte till guld i VSM M40. Vi kan också notera 2.47,33 för Tobias Hermansson, vilket bör ha räckt till silver i M35. Jag säger bör, då vi ännu inte sett några VSM resultatlistor. Som vanligt genomfördes också en halvmara där vi hade tre Hällegrabbar topp 15 med tider sub 1,20 nämligen 7:an David Gidén Hember  1.17,42, elvan Anders Sundholm 1.18,23 samt 14:e Jonathan Jungmalm 1.18,57.

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

I Alingsås så arrangerades kvällsloppet Running lights i samband med stadens ljusfestival. I år blev det Hälleseger på 10km herrar för Anders Grahl på fina tiden 30,31 och därmed slog Hällelöparen Yared Admasus banrekord. Näst bäst bland de randiga var Adam Sibgård på en 14:e plats med 37,39. På 5km för damerna kom Michelle Schellbacher 3:a med tiden 17,44, och bara fem sekunder där bakom en allt formstarkare Sarah Edsberger, som nu alltså blev 4:a i loppet.

SM guld i maraton till Samuel Tsegay!

Foto: Deca Text & Bild

Stockholm maraton blev första mass-eventet i löpning efter det att restriktionerna helt avskaffats. Och det blev en återinvigning av eventet som hette duga, i stället för kvävande junivärme så gick nu loppet under perfekta omständigheter, runt 12 grader varm, uppehåll och måttlig vind. Så det blev gott om personbästatider även Stockholm maraton inte är att betrakta som en snabb bana direkt. Hälles Samuel Tsegay hängde med i tätklungan länge, en tätklunga som decimerades allt efter hand som farten närmast osynligt skruvades upp allt närmare Stadionborgen man kom. När Samuel Russom fick släppa på Strandvägen så gick Samuel Tsegay mot SM guld. Totalt slutade han fyra efter tre snabbt spurtande afrikanska löpare. Samuels tid blev denna gång 2.12,34. Två minuter snabbare än hans tid på SM loppet ifjol på norra Djurgården. Bakom Samuel så presterades det starkaste maratonloppet någonsin i svensk historia, Mustafa Mohammed fick nöja sig med en 7:e plats på SM med tiden 2.19,19. Han har faktiskt vunnit förrut på sämre tid och tredje bästa placering av Hällelöparna hade Nuray Yassin med en 12:e plats med tiden 2.28,58. Bland de hundra första hittar vi även två ytterligare Hällelöpare; Toni Österholm, 2,47 samt Victor Eliasson 2,53.