Det kom mera: 11, 12, 13, 14, 15 medaljer på terräng SM… Femton medaljer!

Ifjol var himlen röd-vitrandig över Vällingby när Hälle vann fyra guld på rad andra dagen av terräng-SM, och banne mig om vi inte stundtals hade samma känsla i år i Höganäs, även om tre av de fyra guldmedaljörerna ifjol av skilda skäl saknades i år. Men 19-årige Sharmarke Ahmed var på plats och plockade sitt fjärde JSM guld för året när han elegant tog hem P19 klassen 6km, trots att han fick tufft motstånd av Hässelbys Yohannes Kiflay. Sharmarkes tid blev 18,36, en minut bakom kom en mycket väl springande Axel Johansson in på en 10:e plats i den tuffa konkurrensen. Det skall sägas att söndagens banvarv var 150 meter längre, vilket innebär att det fortfarande var hundra meter kort. Detta bara för hur man skall tolka tiderna.

I F19 klassen 6km så gjorde Julia Svennblad ett nytt fint lopp, hon släppte iväg urstarka Nora Lundin, Hammarby, men bevakade silvret och avgjorde i en spurt. Hennes tid blev 21,21. Därefter var det damernas 10km lopp. Här skulle det vara en match mellan Hälles Samrawit Mengsteab, Umeås Charlotte Andersson samt Sterns Maria Larsson. Samrawit sprang klokt och avvaktande på den allt mer uppsprungna banan, det uppgrävda vattenhålet må vi hoppas förpassas till historiens avdelning över misslyckade försök. Det var tur att inga skor fastnade i gyttjan. På slutet så skruvade Samrawit upp farten och med ett starkt slutvarv så säkrade hon segern med tiden 33,49. Maria Larsson tappade fart rejält på slutet och blev ikapp sprungen av Hälles Moa Enmark som får ta sin första SM medalj i löpning, detta efter att ha sprungit ifrån  Maria nära 20 sekunder på sista kilometern. Lägg sedan till Emy Thorén som blev 10:a och Hälles lagseger var ett faktum.

I sista loppet herrarnas 10km så var gårdagssensationen Max Peter Beijmer med i huvudklungan bakom Russom och Millan, och efter en tuff slutspurt så blev det en femteplats med tiden 29,15. En imponerande helg av Hälledebuterande Max Peter. Hälles lag slutade på femte plats och innehöll även Petter Svensson (18:e) samt Robert Alexandersson (30:e). Summa summarum så blev det femton medaljer till helgen denna helg. Rekord givetvis.