Lyckat läger i Åsensbruk!

Under den gånga helgen åkte stora delar av vår ungdoms- och juniorelit i medel-långdistans på läger till lilla Anolfsbyn utanför Åsensbruk i de dalsländska skogarna. Vår veteranaktiv Nicolaus Fager huserade våra juniorer i sina stugor där ungdomarna sen fick träna under ledning av coach Benjamin. Fredagen bjöd på enkel distansträning och tacos och under lördagen sprangs en numera klassisk dubbeltröskel som avslutades med intervaller på Åsensbruks IP, en kolstybbana med mysig kvällsbelysning! På söndagen fick sen ungdomarna springa långpass på grusvägar längs sjöar och vattendrag i den vackra naturen. Ett lyckat läger för gruppen som fick ett välbehövligt avbrott i vardagen!

Full fart på biografen!

Hälle IF är inte bara idrott, vi driver även en biograf i Ljungskile. Vi har idag en toppmodern salong uppe i Ljungskile folkhögskolas aula, och tillsammans med Ljungskile Filmstudio så visar vi kvalitetsfilm för en oftast talrik publik. Nu är verksamheten åter igen i fullgång efter ett och ett halvt års Covid nedstängning. I helgen arrangerades årets prestigefyllda filmquiz, vilket var en välregisserad föreställning med först en tallrik kallskuret och därefter 90 minuters quiz kring filmhistorien. Man tävlade i 2-mannalag.Ett 60-tal personer ”kom till start” och i ödmjukhet kan redaktören för hemsidan säga att det blev Hälleseger även här,                i gott samarbete med lärarkollegan Janne. Efter middagen och quizet så bjöd vårt biografföreståndarpar Elisabeth och Göran Carlberg på en smygpremiär av den påkostade danska storfilmen ”Margrethe” om den medeltida drottningen. Här snackar vi Games of thrones stuk med extra allt.

Petter vann snabb höstmil i Falkenberg

Foto: Deca Text & Bild

Löparklubben i Falkenberg med det basketliknande namnet Allstars arrangerade årets andra millopp på en flack varvbana runt kyrkogården, strax söder om Ätran. Banan är kontrollmätt så vi kan väl lite jämföra den med vår Massetjärnsrunda i Mölnlycke. Lite längre varv bara, drygt 3km. Hälle deltog med ett tiotal löpare som fick riktigt skapligt löparväder, lite regn förvisso men 11 grader varmt och jämfört med dagen innan ganska vindstilla. I herrklassen blev det en dubbelseger för Hälle, Petter Svensson vann i ensam stil på nya personbästatiden 30,26 närmast före Isak Eriksson som med 31,54 pressade sitt pers ifrån segern på Karlstads stadslopp med en halv minut. Än värre var Hälles fyra i loppet, Martin Adolfsson som med 32,04 persade med en minut. Martin är glödhet just nu, det var bara två veckor sedan andra platsen i Kullamannens ultratrail. Pers blev det även för 11:an Anton Svanå med 34,35. På damsidan så slutade en formstark Emy Thorén tvåa med tiden 36,19, pers med en halv minut även här. Fyra kom duktiga K40 tjejen Annelie Johanson med tiden 37,39 och på åttonde plats Katarina Åström (K50) med årsbästatiden 38,42. Vi skall samtidigt passa på att lyfta fram två fina Hälleresultat ifrån internationella storlopp. Tony Hatefnejad noterade lysande 1.08,55 på Valencia halvmaraton och M40 veteranen Martin Kjell Ohlsson noterade 2.32,32 på Zürich marathon, ett lopp som lite överraskande nog genomfördes i Barcelona.

Lyckad löparträff för juniorerna!

Foto: Deca Text & Bild

I helgen som gick samlades många av Sveriges mest lovande ungdoms- och juniorlöpare i Göteborg för att tillsammans med prestationscentrum medel-lång träna, köra tester och lyssna på föreläsningar. Satsningen heter ”Svenska löpartalanger” och syftar till att utbilda både tränare och aktiva inom den svenska junioreliten. Från Hälle var 6 löpare och 2 tränare med på träffen där bland annat Mustafa Mohamed föreläste. Helgen avslutades med ett intervallpass i Slottsskogen tillsammans med Hälles seniorelit och en del tillresta juniorer.

Historisk stafettseger på veteran SM !


Årets inomhus SM för veteraner ställdes in i våras av pandemiskäl, men genomfördes nu istället på hösten. En lite ovanlig position i tävlingskalendern, men många hade hittad till Västerås inomhushall och åter få tävla inomhus. Hälle hade en trupp på åtta aktiva på plats, som åkte hem med åtta medaljer, ett bra facit med andra ord. För första gången så blev det seger i damernas stafett 4x200m för kvartetten Catrine Forsström, Weronica Hägg, Angelica Kela och Evelina Fridolfsson, men det var strid på kniven. I mål skiljde bara sex hundradelar till arrangerande Västerås. I övrigt så kan noteras en guldmedalj till Angelica Kela i K40 klassen viktkastning med distriktsrekordet 10,86. Långt även av Weronica Hägg i K45 med 10,51, vilket gav en 4:e plats och nytt distriktsrekord. En fin guldmedalj blev det också till Peter Szamer på M55 60m häck på nytt distriktsrekord. Silvermedaljer blev det till debuterande Evelina Fridolfsson i K35 viktkastning, till Maria Gylfe i K40 kula, Catrine Forsström i K40 stavhopp, Erik Framme M45 3000m samt till Katarina Åström som med 11.21,84 på 3000m och 5.28 på 1500m inte bara tog silver utan även slog inomhusdistriktsrekord på den förstnämnda distansen. Markus Högeteg plockade också poängplatser, och hans 8,52 i 50-åringarnas 60m final innebar ett snyggt klubbrekord i M50. Nu kan vi stolt summera veteran-året 2021 att vi totalt tagit 37 veteran-SM medaljer, och att dessa medaljer tagits av 19 olika aktiva. Totalt har ett 40-tal Hälleaktiva deltagit på årets veteran SM tävlingar. Ett rekord!

Hälle IF veteran-SM medaljer 2021

Oscar vann Värnamo maraton!

Foto: Deca Text & Bild

Att Oscar var i god form visste vi sedan Finalloppet och nu i gamla hemstaden Värnamo fick han även till ett fint lopp över den fulla maratondistansen. Hans tid skrevs till 2.28,18 och det rörde sig om ett ensamlopp, tvåan i tävlingen var mer än tio minuter efter Oscar i mål. Loppen gick sex var runt en flack 7km bana och var årets svenska vintermaraton, något som ärevördiga Svenska maratonsällskapet låter turnera runt i landet. Oscars tid för honom upp på Hälles all time high lista, närmare bestämt till plats åtta närmast efter en annan smålänning i Hälle-linne, nämligen Tony Hatefnejad. Nu ser vi fram emot ett snabbt internationellt lopp till våren för Oscar som med lite hjälp med farthållning rimligtvis har ytterligare minuter att plocka.