Historisk stafettseger på veteran SM !


Årets inomhus SM för veteraner ställdes in i våras av pandemiskäl, men genomfördes nu istället på hösten. En lite ovanlig position i tävlingskalendern, men många hade hittad till Västerås inomhushall och åter få tävla inomhus. Hälle hade en trupp på åtta aktiva på plats, som åkte hem med åtta medaljer, ett bra facit med andra ord. För första gången så blev det seger i damernas stafett 4x200m för kvartetten Catrine Forsström, Weronica Hägg, Angelica Kela och Evelina Fridolfsson, men det var strid på kniven. I mål skiljde bara sex hundradelar till arrangerande Västerås. I övrigt så kan noteras en guldmedalj till Angelica Kela i K40 klassen viktkastning med distriktsrekordet 10,86. Långt även av Weronica Hägg i K45 med 10,51, vilket gav en 4:e plats och nytt distriktsrekord. En fin guldmedalj blev det också till Peter Szamer på M55 60m häck på nytt distriktsrekord. Silvermedaljer blev det till debuterande Evelina Fridolfsson i K35 viktkastning, till Maria Gylfe i K40 kula, Catrine Forsström i K40 stavhopp, Erik Framme M45 3000m samt till Katarina Åström som med 11.21,84 på 3000m och 5.28 på 1500m inte bara tog silver utan även slog inomhusdistriktsrekord på den förstnämnda distansen. Markus Högeteg plockade också poängplatser, och hans 8,52 i 50-åringarnas 60m final innebar ett snyggt klubbrekord i M50. Nu kan vi stolt summera veteran-året 2021 att vi totalt tagit 37 veteran-SM medaljer, och att dessa medaljer tagits av 19 olika aktiva. Totalt har ett 40-tal Hälleaktiva deltagit på årets veteran SM tävlingar. Ett rekord!

Hälle IF veteran-SM medaljer 2021

Oscar vann Värnamo maraton!

Foto: Deca Text & Bild

Att Oscar var i god form visste vi sedan Finalloppet och nu i gamla hemstaden Värnamo fick han även till ett fint lopp över den fulla maratondistansen. Hans tid skrevs till 2.28,18 och det rörde sig om ett ensamlopp, tvåan i tävlingen var mer än tio minuter efter Oscar i mål. Loppen gick sex var runt en flack 7km bana och var årets svenska vintermaraton, något som ärevördiga Svenska maratonsällskapet låter turnera runt i landet. Oscars tid för honom upp på Hälles all time high lista, närmare bestämt till plats åtta närmast efter en annan smålänning i Hälle-linne, nämligen Tony Hatefnejad. Nu ser vi fram emot ett snabbt internationellt lopp till våren för Oscar som med lite hjälp med farthållning rimligtvis har ytterligare minuter att plocka.

Tre Hällelöpare uttagna till EM terrängen i Dublin!

Foto: Deca Text & Bild

I december går Europamästerskapen i terränglöpning av stapeln i Dublin, Irland. I den första svenska uttagningen som gjordes togs tre Hälleaktiva ut till mästerskapet. Samrawit Mengsteab, som senast tog brons på Terräng-EM, är uttagen till kvinnornas 8km. Samrawit vann dubbelt på terräng-SM för några veckor sedan! Sen är juniorerna Sharmarke Ahmed och Julia Svennblad uttagna i P19 respektive F19. Sharmarke vann JSM i terräng och var 4:a i somras på 3000m på junior-EM. Julia var tvåa på JSM i terräng och sedan näst bästa svenska på NM i terräng.

Tre Hälleaktiva på NM

Foto: Deca Text & Bild

Nordiska Mästerskapen i Terränglöpning arrangerades i söndags i Tullinge i södra Stockholm. I regn och lervälling hade Hälle 3 uttagna löpare som sprang. I männens 9km-lopp slutade Max Peter Beijmer på en fin 5:e plats med 29:39. I kvinnornas lopp sprang sambon Moa Enmark in på 9:e plats med 35:10 på samma distans och i F19-klassen sprang Julia Svennblad in som 7:a och näst bästa svenska på 6km med 23,48. Julia var därmed också med i lagtävlingen som Sveriges juniortjejer slutade på andra plats i.