Isak & Emy dominerade totalt Halmstads nyårslopp

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Isak Eriksson och Emy Thorén valde på nyårsafton Halmstads nyårslopp istället för Sylvesterloppet på Heden, och där så vann man var sin klass. I ett blåsigt och lite knixigt lopp vann Isak herrarnas lopp på goda 32,26 och Emy vann damklassen på fina 36,41 i Hallandsmetropolen.

Härlig bredduppvisning av Hälle på Sylvesterloppet

Foto: Deca Text & Bild

Jämfört med den sibiriska vintern som rådde runt jul så bjöd nyårsafton i Göteborg på ganska behagligt Sylvesterloppsväder, det var en handfull plusgrader, Lützen-dimma och en svag sydvästlig vind som drog in från sydväst. Lite knappt tusen löpare hade mött upp, allt ifrån nationell elit till en löpande julgran samt ett kompani med cirkusclowner. Milbanan är flack men inte supersnabb, allt för många tvära kurvor i rullgrus skapar allt för många stop and go.

Det gällde inte minst för vår duktige swimrunner Johan Skårbratt som måste ha slagit sig in i Guiness rekordbok med tiden 40,15, vi snackar då om löpning med en fyrlingsbarnvagn. Imponerande! I övrigt så mönstrade Hälle ett 20-tal löpare bland de 60 första i mål, stark bredd med andra ord. Snabbast idag av Hälle-löparna var 22-årige Felix Axelsson, som fortsätter att imponera. Han hängde först med blivande segraren Oscar Claesson i ett lite för tufft tempo, efter halva loppet såg Felix lite sliten ut, men han knöt ihop projektet föredömligt och landade i mål som 4:a på utmärkta 31,03. Femma i loppet kom Anders Grahl med tiden 31,47, hela loppet med Anders Bergman tio meter bakom. Bergmans tid blev 31,49. 24 årige Dag Blandkjen, gjorde första tävlingsstart för Hälle genom att bli 8:a med tiden 32,29. Dag är en 24 åring ifrån norska Kristianstad som till vardags springer orientering i IFK Göteborg.

Foto: Deca Text & Bild

En som också imponerade stort var 16 årige Algot Wedberg som var total 12:a och överlägsen segrare i P17 klassen med tiden 33,29. Lägg så till Andreas Höye 33,36 och bäste masterlöpare Johannes Bogren 34,26 så har vi alla Hälle löpare på topp 20 listan. På damsidan så försvarades Hälles färger av  Annelie Johansson som var total 3:a med 36,57, samt bästa master-tjej. På sjunde plats kom Sarah Edsberger med tiden 37,26.

Hälle minns Johanna Apelryd

Vi har på morgonen nåtts av nyheten att Johanna Apelryd gått bort i endast en ålder av 28 år. Johanna var aktiv löpare i Hälle under gymnasieåren och en tid därefter, och även om hennes löparkarriär ofta stördes av sjukdom och skador så noterade hon flera fina resultat, främst JSM brons i K22 10km vid SM-milen i Malmö 2014. Bilden ovan, där Johanna i Hällelinnet är längst till höger, är ifrån den prisutdelningen. Johanna var även en tid en populär och omtyckt ledare vid sommarfriidrottsskolor. Direkt efter JSM bronset så flyttade Johanna till USA för studier i kommunikation, först två år på Hawaii, därefter två år i Los Angeles. 2019 flyttade så Johanna så till Australien, men vid bortgången var hon sedan en tid åter tillbaka i Sverige. Hälle hedrar minnet av Johanna och vi låter våra tankar gå till hennes familj och närmast sörjande.

Martin Burrows förbundsdomare

Hälle gratulerar Martin Burrows som utbildats och examinerats till förbundsdomare i samtliga friidrottsgrenar. Utbildningen är ett krav för alla som är tävlingsledare vid en SM-tävling. Nu har Hälle två förbundsdomare, då Christian Persson också har den här behörigheten sedan tidigare.

Snabba 3000m lopp i Rimnershallen

Foto: Tobias Åberg

På måndagskvällen under mellandagsveckan så bjöd Hälle på 3000m lopp i Rimnershallen med prominent deltagande. Anders Grahl körde som hare ett tufft intervallpass, då han var farthållare i bägge heaten. I första loppet så var det beställt strax under 4 minuter på första 1500m, vilket levererades och i rygg hade han Stenungsunds Johan Rogestedt och Hälles Samuel Pihlström. På sista kilometern var Johan lite för stark för Samuel, och Johan gick som segrare i mål på 7.58,2. Person-bästa inomhus och nytt hallrekord. Samuel satte också han inomhuspers med 8.06,8. Bakom dessa bägge så var det flera andra Hällelöpare som också sprang snabbt; Olle Ahlberg kapade nästan tio sekunder på sitt inomhuspers när han sprang på 8.17,2. Sharmarke Ahmed kapade med 8.25,5 en sekund på gamla perset. Det stora utropstecknet i Hällelinnet var dock 22 årige Felix Axelsson som näst intill i sitt livs första banlopp noterade 8.28,9. Oerhört imponerande. Även Petter Svensson imponerade stort med tiden 8.31,8, vilket var totalpers för hans del.

Foto: Tobias Åberg

I B-finalen så fick vi för första gången i Hällelinnet se Sebastian Ljungdahl, en av landets allra främsta traillöpare, göra bandebut. Och med positiva splits, alltså en snabb avslutning, så noterade han 8.44,3. Där bakom var det personbästa även för Benjamin Åberg med 9.11,2 och Jonathan Jungmalm med 9.59,8. Två tjejer deltog också, Julia Svennblad körde igenom loppet på 9.58,3 och Tilda Knauer låg runt perstiden med sina 10.20,9.

Lyckad insamling för utsatta barn!

I veckan som gick höll vi en klädinsamling i Ljungskilegården. Glädjande många kom och lämnade in kläder och nu har kläderna skickats till Skara där Skaraslättens Hjälpande Hand tar över. Kläderna kommer gå till behövande barn och vuxna i bland annat Rumänien.