Imponerande säsongspremiär av Julia!

Quality Games i Växjö kunde trots en massa Covid-anpassningar genomföras med hög kvalitet på seniorsidan och i år lite tunnare på ungdomssidan. På lång/medel var grenutbudet mera begränsat och Hälle hade en mindre trupp på plats med ett tiotal aktiva. Mest imponerade 19 åriga Julia Svennberg som på de brant doserade Växjöbanorna slog sitt utomhuspers på 800m med två sekunder och noterade 2.06,68. Vid varvningen var hon två sekunder efter urstarkt öppnande Lova Perman ifrån Karlstad, men i mål skiljde bara några få tiondelar. Likaledes 19 åriga Tilda Knauer vann damernas 1500m efter en sololöpning på 4.36,38. Inomhuspers med tio sekunder och första gången sub 4,40. 16 åriga Nelly Elned fortsätter att imponera på 400m. Hon gick till spets på första varvet med dryga 27 och höll väl in i mål på fina 57,55.

Snabb på 400m var även Benjamin Åberg som inomhuspersade med fina 50,17. På lördagen sprang han även specialdistansen 800m. Här blev det efter lusig inledning, heatseger med 1.56,76.  Nytt Sverige årsbästa i klassen. Två andra duktiga 06:or som gjorde väl ifrån sig i Växjö var Tilde Dahlberg och Filip Jonsson. Tilde vann sitt heat i damseniorernas 200m på nya årsbästatiden 25,46 medan Filip Jonsson lätt plockade hem segern på 1500m P17 med 4.17,85.