Medaljregn över Hälles veteraner i Västerås!

Hälles veterangäng har vuxit de senaste åren och flera av dem reste till Västerås för att deltaga i inomhus Veteran-SM. För första gången så blev det en dubbelseger för Hälle i dessa sammanhang! Det var i K40 kula som Anna Logg vann på goda 8.47 strax före klubbkompisen Angelica Kela som stötte 8.29. Vi hade även en tredje deltagare med i denna gren och det var Catrine Forsström som kom 7:a på nytt personligt rekord. Notera även att Rebecca Kantola från IK Orient deltog och kom på 8:e plats. Många Bohusläningar med i denna gren. Vi hoppas på att få se fler veteraner från IK Orient göra oss sällskap på kommande mästerskap. Angelica hade en bra helg och följde upp silvret i kula med att på söndagen vinna viktkastningen på nya distriktsrekordet 11.13! Ett imponerande resultat som då gav guld. Guld blev det även till Weronica Hägg i K45 stavhopp men där skadade hon sig och fick avbryta helgens tävlande. Bland övriga damresultat kan vi notera att Catrine placerade sig 4:a i K40 stavhopp och Anna kom på 7:e plats i K40 200.

Herrarna hade två deltagare med. Patrik Hägg tog silver i M50 höjdhopp på nytt klubbrekord och vi ser en comeback i form av den gamla storlöparen Pekka Saarinen som gjorde sitt första mästerskap på många år. Han sprang till sig två brons i M60 1500m och 3000m, samt en 4:e plats på 800m. Samtliga resultat var nya klubbrekord.

Lyckad Hälledag med träning och föreläsningar!

Under lördagen arrangerades Hälledagen i Rimnershallen för våra ungdomar och juniorer. Förutom ett träningspass på förmiddagen så kom Idrottspsykologerna från Göteborg och höll en mycket uppskattad föreläsning och därefter var det vår längdtränare Leif Robertsson som pratade inför juniorerna. De aktiva åt lunch och fika tillsammans och dagen avslutades med årsmöte och smörgåstårta.

Löpartalanger väljer Hälle IF!

Efter inomhussäsongen står det klart att fyra duktiga juniorer väljer att byta klubb till Hälle. Vilmer Andersson och Ida Kraft ansluter från Trollhättans FIK. Båda har tränat med våra medel-långaktiva och har under säsongen bytt tränare till Hälles Benjamin Åberg. Från Stenungsunds FI ansluter Majken Söderlund Larsson som bara för en vecka sedan vann USM på 1000m. Majken har tränat med klubben de senaste 3 åren och har också Benjamin som tränare. På sprintsidan kommer Ellen Schoug som tidigare tävlat för IK Orient. Ellen har sina främsta SM-placeringar i hopp men är duktig även på sprint/häck.
Vi välkomnar alla fyra till klubben och hoppas ni ska trivas och utvecklas hos oss!

Noomi vann dubbelt på Götalandsmästerskapen

Efter två inställda inomhus Götalandsmästerskap 2020-2021, så var det nu åter dags för 13 och 14 åringarna att göra upp om medaljerna i Friidrottens Hus i Göteborg. Hälle hade en liten men nog så vass trupp, främst då 13 åriga Noomi Bergman som inledde på lördagen med en brons medalj i en tajt 60m final med tiden 8,44. Hon hade samma tid som fyran men var samtidigt bara en hundradel ifrån silvret. På söndag hade sedan Noomi sin stora dag, 200 guldet var ingen överraskning, hon var överlägsen statistik etta. Dessutom så fick hon springa i sista heatet och kunde springa kontrollerat in på 28,05, vilket räckte till guld. I längdhoppet fanns det däremot folk före i listorna, men då kopplade Noomi på det där lilla extra och lyfte sig i femte omgången till 5,08 vilket räckte till seger. På pojksidan så hade 13 årige Alvin en intensiv söndag med en fin 4:e plats på 60m häck med 10,50 och en 6:e plats i längd med 4,85. På 800m i P13 blev det en 6:e plats för Victor Jernberg med 2.29,06 och i final var även 14 årige Linus Framme som i ett knuffigt lopp blev fälld och tappade mycket tid. Trots detta blev det personbästa med 3,10 och en 9:e plats. I försöken hade också Alvin Mether persat med 3.20,60.

Julius imponerade i säsongspremiären

Årets lokala trailpremiär hölls i helgen i Trollhättan under namnet Edsvidens trail run, ett tufft race på en kraftigt kuperad 14km bana som löptes i ett eller flera varv. starten var nere under Olidans kraftstation, en vindstilla, skyddad plats mest känd för spinnfiskare. Loppet gick sedan upp och ned i den nästan lodrätta klippväggen på den västra sidan av Göta älv. Tre löpdistanser var ute samtidigt, men de hade startat på olika tider och förvirringen var uppenbar bland publiken. Att det saknades speaker gjorde inte saken bättre. Men nu skall vi inte gnälla på Aktiv Öresjö som var den kryptiska arrangörsföreningen, både löpare och publik fick en underbar dag ute i solen. I huvudklassen som löpte 28km så blev det Hälleseger genom Oslogutten Julius Strömberg på storfina två timmar jämnt, han bankade då sitt banrekord med hela 5 minuter. Ytterligare en Hällelöpare som tagit ett stort steg fram i vinter vår tvåan i loppet Jesper Junhamn som spurtade hem andra platsen med 2.09,04. På den korta banan 14km så lyckades Hällelöparna inte riktigt rå på Peter Gross, men på andra plats, bara 13 sekunder bakom, kom Martin Bäckström in som 2:a med 57,26, 3:a blev en annan Hällelöpare Max Andersson med 57,49 och på 4:e plats blott 17 årige Algot Wedberg med 59,07.. På damernas korta bana så imponerade OCR-esset Sara Forsström med en 2:a plats med tiden 67,52, nyss hemkommen ifrån en veckas träningsläger.

Dubbel Hälleseger på Skatås Långa

Solvikingarnas vårtävlingar fortsatte i ett strålande vårväder, lite krispigt på morgonen men solen värmde fint fram på dagen. På den längsta banan 32km så blev det dubbel Hälleseger genom Richard Bäckström 1.50,24 före Arez Mohideen 1.53,54. Pers med tre minuter för Richard bra genrep inför kommande marathonlopp. Arez har ju tidigare gjort fina 32,30 på milen men verkar nu också indikera tider under 2,40 på maraton. På 16km banan var Patrik Lindegård främst bland Hällelöparna med en tredje plats på 52,25. På 6:e plats kom Pontus Albertsson med 53,43.

Hälle gjorde bästa inne USM på över 20 år!

Årets inomhus USM genomfördes i ett för dagen tungt nedslitet Friidrottens hus som med några millimeters marginal klarade granskningen. Men det gick, och en ny banbeläggning lär vara på gång. Och vilken härlig Hälle helg det blev! I F16 klassen blev det guld på 400m genom Nelly Elned, som med tiden 57,66 elegant levde upp till favoritskapet.

Det blev även silver i klassen, då Tilde Dahlberg visade upp en helt ny nivå i längdhoppet när hon klippte till med 5,78 ..och med hela plankan kvar. Tilde följde sedan upp med en femte plats på 60m. En gren där även Adela Riquelme noterade en semifinalplats och pers med 8,18. Från F16 kan även noteras att Sabina Kern Hälledebuterade med en 20:e plats i längdhopp.

I P16 så hade alltid mästerskapstaggade Leo Bergman en stor helg där han först på lördagen kom 4:a i längdhopp med nya perset 6,39 därefter blev det ett silver på söndagen på 400m med tokperset 51,48. Här låg han efter första varvet 3:a men en kille i den snabbsprintande täten väggade totalt och Leo hann ifatt. I klassen F15 blev det final på 1000m för både Agnes Knaue och Lova Sjögren Malmqvist. I finalen blev de sexa respektive 9:a. Båda hade dessförinnan i försöken putsat persen en smula till 3,07 respektive 3,10.Till sist så var det även USM debut för 15 årige Samuel Högblom som noterade 3,02 på 1000m i P15 försöken.