Hälle tilldelas Coop Väst Stipendium

Coop Väst delar varje år ut stipendium på 20 000kr till föreningar i Sverige som på olika sätt jobbar med barn och ungdomar. I år kan vi glädjande konstatera att Hälle tilldelas stipendiet för bland annat klubbens integrationsarbete men också för vår satsning på kvinnliga unga ledare och den breda barn-och ungdomsverksamhet som föreningen idag besitter. Stipendieutdelningen skedde på lokala Coop Xtra i Ljungskile där styrelsemedlemmarna Benjamin Åberg och Elisabeth Carlberg, samt ungdomsledaren Tilda Knauer tog emot blommor och check. Med fanns också Elisabeths man Göran som varit med i klubben under många år.

Vi tackar Coop Väst och ser fram emot att med medlen fortsätta stärka vår barn och ungdomsverksamhet!

Många pers på Genrepet

Hälle Wintertour gick i mål med Genrepet i tisdags i Rimnershallen. Det var många startande i ett raskt och välarrangerat program. Några som genrepade inför USM var 16 åringarna Leo Bergman och Tilde Dahlberg. Leo genomförde ett välupplagt 400m lopp med första varv på lite drygt 25 sekunder och i mål nådde han pers. med 52,81. Tilde körde först 60 meter på 7,97, hon var lite efter i starten men tryckte på bra mot slutet av loppet. I längdhopp pressade hon sedan sitt pers med någon centimeter till 5,45. På tjejernas 400m vann Embla Riquelme med 63,39 i en tät fajt med 14 åriga Sophie Gisaeus som hade 63,65. På 1000m herrar så sololöpte Jonas Magnusson in på 2.35,63, vilket var ett gott genrep inför helgens JSM i Skellefteå. På tredje plats kom 16 årige Filip Jonsson på nya perset 2.40,01. Bra även av 15 åringarna Samuel Högblom och Hamza Nuray som landade på strax över 3 minuter.

På damernas 1000m så blev det pers för 15 åriga Agnes Knauer  med snabba 3.07,91. Bra även av Hanna Lagerqvist med 3.12,36. Till sist på 3000m så hade vi två unga Hällegrabbar som för första gången löpte under 9 minuter. Axel Johansson, 19 år, löpte starkt hela loppet och noterade 8.52,06, på andra plats kom en kille som är i snabb utveckling, nämligen Algot Wedberg. Nu noterade 17 åringen 8.59,00. Där bakom hade Henok Ande pers med 9.25,93 och Hälles svenske OCR mästaren Martin Bäckström 9.29,46. På damsidan vann en glad comeback i löparsammanhang, Sabina Aumo som nu noterade 11.08,57 några sekunder före Hälles svenska mästarinna i OCR Sara Forsström.

Resultat Genrepet

Julia tog brons på ISM

I helgen som gick arrangerades Inomhus-SM i friidrott i Växjös fina Telekonsult Arena. Hälle kom med en decimerad trupp efter sjukdom bland flera toppaktiva men utfallet var gott bland de tävlande. Bäst lyckades snart 19 åriga Julia Svennblad som först sprang 800m på lördagen där hon blev femma i ett stökigt finallopp och bara någon timme senare avancerade till final på 1500m. Väl i finalen på 1500m sprang Julia taktiskt smart, låg fyra hela loppet tills det var 250m kvar. Då la hon in en högre växel och drog ifrån tjejerna bakom och tog hem bronset. Hennes första individuella seniormedalj!
Samuel Pihlström var länge en het medaljkandidat i männens 1500m med efter att ha gjort det stora dragjobbet i finalen fick han på slutet se sig passerad av 3 löpare och slutade på en snöplig fjärdeplats. Vi hade ytterligare två löpare på plats. Petter Svensson slutade på 13:e plats på 3000m med 8.30,42 och Tilda Knauer sprang försök på 1500m men gick inte vidare till final.