Nya fina VM placeringar i OCR

Dag två av VM i OCR inleddes för Sara och Martin klockan 8 lokal tid. 15km, 40 hinder och över 1000 höjdmeter avverkades i en från start näst intill frostig luft men som värmdes upp i takt med solens strålar. Sara kämpade under större delen av loppet med gårdagens världsmästare på 3km från Danmark, samt ytterligare en danska, om 4:e-platsen. Hon släppte en lucka till dem båda mot slutet i en tuff utförslöpning. Som vanligt lyckades dock Sara kämpa sig tillbaka och tog sig förbi den ena danskan på det näst sista hindret och knep ännu en oerhört imponerande och stark femteplats bakom amerikanskor och kanadensare som hade fördel av hemmaplan och vana vid terrängen. Martin stod för sin kanske bästa prestation hittills i sin karriär han med och slet till sig en sjundeplats där även han fick se sig besegrad av amerikaner och kanadensare men tog en meriterande skalp då han besegrade sommarens Europamästare från Holland Jesse De Heer. Martin och Sara hälsar att de är oerhört nöjda med sina prestationer och att det känns häftigt att nu kunna mäta sig med världens allra bästa (flera av dem professionella). De tar med sig massvis av lärdomar och lägger nu upp planer för nästa års olika mästerskap.

Petra 3:a på Mors 100

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Ett av Nordeuropas mest prestigefyllda ultralopp är Mors 100, vilket upplysningsvis innebär löpning 100 miles, alltså drygt 16 mil! Loppet går som namnet anger på den danska ön Mors, belägen i Limfjorden. Vi talar då om det sund som avskiljer Nordjylland ifrån övriga Danmark. Hälles representant på plats var Petra Hurtig som tog sig an upp-giften för första gången, vilket alltid är en utmaning. Ön är småkuperad, efter en stund löper man tämligen ensam, efter ett tag löper man med pannlampa i mörkret. I mål kom Petra in på 18:43,54, vilket gav en tredje plats i tävlingen. Fram till Annika Nilruds klubbästa på sträckan ifrån 2015  på så var dock avståndet en bra bit. När Annika detta år sprang på 15,47 så var det även nordiskt rekord

Angelica vann VSM kastfemkamp

Foto: Deca Text & Bild

Årets sista arena SM var som oftast VSM i kastfemkamp, vilken i år avgjordes i Huddinge. Hälle representerades av allsidiga Angelica Kela som vann K40 klassen på totalpoängen 2508. Hon inledde starkt med 31,08 i slägga, vilket gav henne ett försprång under hela mångkampen. Hennes övriga serie var 8,37 i kula, 29,30 i diskus, 15,28 i spjut samt 10,39 i viktkastning.