Martin på pallen i OCR World Series i Belgien

Foto: Deca Text & Bild (arkiv)

Det blev nya OCR framgångar för Hälle IF I helgen och den här gången i Belgiska Bouillon under den gångna helgen när en deltävling av OCR World Series avgjordes i samband med att även de belgiska mästerskapen arrangerades. Martin Bäckström hamnade på pallen mot högklassigt motstånd innehållandes regerande Europamästare och andra meriterade, främst belgiska, löpare. Loppet var 14 km långt med 500 höjdmeter i tuff terräng och ett 40-tal hinder. Martin fick ett riktigt bra kvitto i satsningen mot årets mästerskap då han, efter en kontrollerad start, sprang ikapp tätduon och la sig i rygg på 2022 års europeiska mästare på 15km i OCR Thomas Buyle i kampen om andraplatsen. Martin lade in ett ryck med 3 kilometer kvar och distanserade belgaren med en knapp minut.  Alldeles mot slutet åts avståndet upp av belgaren efter ett misstag av Martin på ett hinder plus att Buyle, visade det sig i efterhand, genat förbi ett krävande lerhinder och tjänat många sekunder på det. Buyle lyckades alldeles mot slutet Martin passera vid ett av de allra sista hindren. Det blev därmed en tredjeplats för Martin på podiet som han delade med två tidigare europeiska mästare. Även Sara Bäckström var med på resan och var tänkt att stå på startlinjen men fick den här gången stå över på grund av skada. Härnäst för Sara och Martin väntar den 6/5 finalen i Toughest-Championship i Malmö som är en fristående serie av kommersiella tävlingar i Norden.

Run For Ukraine

Under söndagseftermiddagen arrangerade vi tillsammans med Leader Södra Bohuslän välgörenhetseventet Run For Ukraine. Först ut var 5km för såväl kvinnor som män på den kontrollmätta slingan nere vid vattnet i Ljungskile. Denna gång med start och mål vid Laxbutiken. En första blåsig kilometer följdes sen upp av trevligare kommande 4km, något som vår egen Henok Ande såg till att utnyttja. Först i mål och sånär under 16 minuter. Segertiden skrevs till 16:01. På damsidan vann säsongsdebuterande Majken Söderlund Larsson med fina 17:35 före Hanna Strand. Det arrangerades även ett backlopp denna kyliga Aprilsöndag. 180m backe upp på Valåsberget stod på schemat och det kom att bli en smärtsam upplevelse för deltagarna. Anders Logg vann före Tobias Åberg med 1 sekunds marginal. 32:10 skrevs segertiden till i herrklassen. I damklassen vann Tilde Dahlberg med tiden 41:89 före systrarna Noomi och Elina Bergman. Vi tackar alla som kom och deltog i evenemanget och såklart även Leader Södra Bohuslän för gott samarbete.

Vill du vara med och stötta hjälparbetet i Ukarina, swisha valfritt belopp till: 1232824464 (Slättmissionens Hjälpande Hand)