Robert Alexandersson glänste på långa Skatås

Foto: Deca Text & Bild (arkivbild)

Våren gryr i vinterns trakter, som en gång Karin Boye diktade. Och den här våren är inte lik någon annan i modern tid. De stora loppen är inställda i spåren av corona-pandemin, men i brist på större lopp så får det bli små, lokala lopp. Sådana lopp är Solvikingarnas vårlopp, först 8km och sedan veckan därpå 16 alternativt 32 km. Skatås grus 8:a är klassisk löparterräng, som St. Andrews i golf eller Roland Garros i tennis.                        På 16km visade Robert Alexandersson mycket fin form och tog en klar seger  efter att ha sprungit själv stora delar av loppet. Tiden 50.13 efter 24.48 halvvägs är den tredje bästa tiden någonsin som gjorts på Vårtävlingarna 16k. Som synes så öppnade han toksnabbt, halva sträckan passerade han på en tid som faktiskt var något snabbare än för en vecka sedan då sträckan var bara 8km. Robban har ibland haft problem med lite för snabba öppningar, men den här gången håller han väl och gör andra halvan på 25,25. Robert vann även dubbeln 8+16k på den sammanlagda tiden 1.15.05. Över 4 varv och en liten extrasnurr på det första segrade Annelie Johansson med 2.13.07 (ca minuten ned till tvåan), medan en annan Hällelöpare Richard Bäckström var tredje herre på 1.53.24.