”Pihlen” EM-kvalade !

Foto: Deca Text & Bild

Samuel Pihlströms karriär som löpare är som hämtad ur gamla Rekord-magasinet eller Buster. Elitorienteraren upptäcktes i samband med ett par 1500m lopp förra vintern, några månader senare så anslöt han sig till den röd-vit randiga löpararmén och resten har redan blivit Hälle-historia. Han bankar Rogestedts P19 rekord på 1500m och Musses motsvarande rekord på 5000m. Han vinner JSM guld och tar brons på Stora SM på 1500m. Han debuterar i Finnkampen med den äran. I år har han redan tagit brons på inomhus SM och i detta läge så skriver han ytterligare ett kapitel då han på tävlingar i Göteborg noterade perset. 3.44,15, i ett lopp han vann med en ögonfrans före Sävedalens Leo Magnusson. Han slår därmed sitt eget klubbrekord på distansen inomhus och framför allt – både han och Leo slår följe med Johan Rogestedt till EM i polska Torun. Detta innebär att Hälle IF för första gången har fyra aktiva med till ett och samma internationella mästerskap; Linn Nilsson, Meraf Bahta, Samrawit Mengsteab samt nu också 20-årige Samuel Pihlström.